Kas paremäärmuslus lõhestab Euroopa?

Sven Mikser Äripäeva raadios  Foto: Andras Kralla
Indrek Mäe • 21. märts 2019 kell 13:12

Eelseisvate Euroopa Parlamendi valimiste eel võtame fookusesse paremäärmusluse tõusu ning küsime, kas üha tugevamad hääled rahvusriikide Euroopa suunal muudavad kuidagi uue esinduskogu poliitilist kurssi.

Käime seejuures üle Poola ja Ungari hoiatavad näited. Üle ega ümber ei saa me Euroopa-sisestest kriisidest, olgu selleks siis „kollaste vestide“ mäss Prantsusmaal või Suurbritannia vaevaline lahkumine Euroopa Liidust.

Küsime viimaseid nädalaid ametis olevalt välisministrilt Sven Mikserilt ning Isamaa fraktsiooni liikmelt Mart Nutilt, kuidas Eesti end tekkinud välispoliitilises olukorras positsioneerima peaks ning kas ja millised võimalused meil selleks uut võimalikku koalitsiooni silmas pidades üldsegi tekivad.

Saadet juhib Indrek Mäe.

Saadet saab kuulata siit.

Hetkel kuum