• Jaga lugu:

  Sibulakasvatus jääbki Eestis kalliks

  "Kasvupinnase" saates tuli jutuks, miks on sibulakasvatus Eestis sedavõrd kallis.Foto: Meelika Sander-Sõrmus

  Järjekordses "Kasvupinnase" saates uurime Maaülikooli aianduse lektorilt Priit Põldmalt, kuidas läheb sibula ja küüslaugu kasvatamine Eestis.

  Saates saame teada, kuidas neid köögivilju kasvatada, kuidas suurendada sibula krehvtisust ja miks on Eesti sibul tunduvalt kallim kui näiteks Poola sibul.
  Vastus on tegelikult väga lihtne – asi seisab põllu rajamise omahinnas. Kui Poolas ja teistes lõunapoolsetes riikides saab kevadel külvata põldudele sibulaseemet, siis meil tuleb kasvama panna tippsibulaid. Omahinna erinevus nende põldude puhul võib olla kümnekordne.
  Samuti räägime uute sibulköögiviljade kasvatamise võimalustest Eestis. Porrulauku saaks kasvatada, aga selle säilitamine on üsna kulukas. Lõunapoolsete riikide tava hoida porrulauku põllul ja koristada seda enne müügile saatmist ei saa me järgida – lume all ikka porrulauku ei hoia. Karulauk ja murulauk aga suurtootmisesse ei sobi.
  Saadet alustame aga värskete uudistega kombainirindelt – Lääne-Virumaal võrreldi maailma parimaid kombaine. Lõplikud tulemused selguvad hiljem, aga praegu on selge kaks asja – kehva kombaini meil ei müüda ja ideaalset samuti mitte.
  Saadet juhtis Toomas Kelt.
  Kuula saadet siit:
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kliimaidud on kaasanud tänavu rekordiliselt investeeringuid
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
Kliimamuutuse vastu võitlevad tehnoloogiafirmad on kaasanud sel aastal rekordilised 32 miljardit dollarit investeeringuid, vahendab CNBC.
RMK võtab tööle IT-osakonna juhataja
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsataimi ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust. RMK-s töötab 700 inimest.
Mitmesse ametisse otsitakse töötajaid riigikogust parema palgaga
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.
Kõrgeimat töötasu pakutakse arstidele suunatud töökuulutustel, kus keskmine palgapakkumine ületab riigikogu liikmete töötasu, teatas CVKeskus.ee portaalis viimastel kuudel avaldatud avaliku palgaga tööpakkumisi vaadates.