24. oktoober 2016
Jaga lugu:

AS Harju Elekter pani Allika Tööstuspargis nurgakivid uutele hoonetele

Allika Tööstuspargi eelisteks on hea asukoht Paldiski maantee ääres ja suurepärane ühendus Tallinna ringtee ning Via Balticaga, samuti Tallinna ja Paldiski sadamatega.  

Tallinna piiril Paldiski maantee ääres asuvas Allika Tööstuspargis asetati 21. oktoobril 2016 nurgakivi kahele olulisele hoonele: HE tootmis- ja laoboksidele ning mehaaniliste ja elektromehaaniliste seadmete ning komponentide seeriatootja Stera Grupi tootmis- ja laohoonele. Mõlema hoone tellija on AS Harju Elekter, projekteerija Architec OÜ ning projektijuht-ehitaja AS Rand ja Tuulberg.

Allika Tööstuspark on suurepärane koht tootmise, laonduse ja logis­tilise tegevuse tarbeks.Andres Allikmäe, Harju Elekter ASi juhataja

„Kevadel valmib meie 4100 m2 suuruse kogupinnaga tootmis-, lao- ja kontoriruumidega hoone, kuhu on oodatud pindu rentima eelkõige laonduse ja väiketootmisega tegelevad ettevõtted. Pinnad algavad 440 ruutmeetrist ja nii bokside suurused kui ka paigutus on vastavalt kliendi soovile lihtsalt kohandatavad,“ räägib Allika Tööstuspargi arendaja Harju Elekter ASi juhataja Andres Allikmäe, lisades, et tööstuspargi eelisteks on hea asukoht Paldiski maantee ääres ja suurepärane ühendus Tallinna ringtee ning Via Balticaga, samuti Tallinna ja Paldiski sadamatega. Rendihinnad algavad 5,4 eurost ruutmeetri kohta.

Kapslit hoiavad Harju Elektrist Endel Palla ja Andres Allikmäe ning Stera Grupist Heikki Ajanko ja Jarkko Vähä-Tahlo. Foto: Raul Mee  

Olulisel kohal on energiasääst ja keskkonnasõbralikkus

Tootmis- ja laohoone on monteeritavast raudbetoonkonstruktsioonist ning -paneelidega ehitis, mille elemendid toodab ning paigaldab AS E-Betoonelement. Hoone tuleb energiasäästlik: selle katusele ning fassaadidele paigaldatakse 130 kW võimsusega päikeseelektrijaam, et tagada lokaalset päikeseenergiat kasutades soodsam elektrienergia, samuti on hoone varustatud LED-valguslahendusega, efektiivse gaasil töötava kütte- ja jahutussüsteemi ning soojustagastusega ventilatsioonisüsteemidega. Vastavalt vajadustele on tootmispinnale võimalik paigaldada kuni 2-tonnise tõstejõuga rippkraana.Stera Grupi hoone esimeses etapis 2017. aasta suvel valmib 3700 m2 tootmis- ja laohoonet koos kontori- ja olmepindadega. 2018. aasta sügisel lisandub sellele 4900 m2 rendipinda, mis antakse samuti pikaajalisele rendile Stera Grupile. Stera on juhtiv oma tegevusala allhanketeenuste pakkuja, mille peakontor on Soomes ja tootmisüksused Soomes, Eestis ning Indias.„Allika Tööstuspark on suurepärane koht tootmise, laonduse ja logistilise tegevuse tarbeks,“  märgib Allikmäe. „Selle asukoht Tallinna piiril Paldiski maantee ääres Harku teeristil on sobiv paik lähedalasuvate Õismäe ja Astangu linnaosade ning Harku ja Saue valla elanikele töökohaks.“Tööstuspargi kogupindala on 30 hektarit, mis on kehtiva detailplaneeringu järgi jaotatud 18 tehnovõrkudega varustatud kinnistuks. Esimene renditehas anti tellijale üle 2015. aasta suvel ja täna tegutsevad Allikal juba tootmisfirmad Eccua OÜ ja AS M.V.Wool. Kinnistute müügi ja „võtmed-kätte“ lahenduses rajatavate äri- ja tootmishoonete üürile andmisega tegeleb Harju Elekter.

Arendajast aktsiaselts Harju Elekter

Harju Elekter on juhtiv kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete tootja Baltimaades ning tuntud ja tunnustatud ettevõte Skandinaavia riikides. Kontsern tegutseb kahes ärisegmendis: tootmine ning tööstusliku kinnisvara arendus. Lisaks Allika Tööstuspargile omab AS Harju Elekter Keila Tööstuspargis ja Haapsalus ligi 70 000 m2 tööstuslikku kinnisvara, mida hallatakse ja renditakse kontserni või sellega tegevusalaselt seotud ettevõtetele. Kontserni omanduses on Eestis, Soomes ja Leedus kokku 40 ha maavalduseid ja enam kui 93 000 m2 tootmis, ladustamis- ja büroopindasid.Harju Elekter Gruppi kuuluvad elektriseadmetehased Eestis, Soomes ja Leedus: AS Harju Elekter Elektrotehnika (100%), Satmatic Oy (100%), Finnkumu Oy (100%), Rifas UAB (100%), lehtmetalltoodete valmistaja AS Harju Elekter Teletehnika (100%) ja äsja soetatud kontserni Soome ettevõtetega seotud kinnisvara haldamise firma Harju Elekter Kiinteistöt Oy (100%). Lisaks on ASil Harju Elekter finantsinvesteeringud Läti elektriseadmete müügifirmas SIA Energokomplekss (14%), superkondensaatorite tootjafirmas Skeleton Technologies Group OÜ (Eesti, 10%) ja Soome börsiettevõttes PKC Group Oyj (5%).1997. aastast on Harju Elektri aktsiad noteeritud Tallinna Börsi lisa- ning alates 2003. aastast põhinimekirjas.Tasub teada:Allika Tööstuspargis 2017. aasta kevadel valmiv lao- ja tööstushoone:• Rendikompleks on energiasäästlik.• Soodsam elektrienergia võrreldes võrgust ostmisega, kuna kasutatakse lokaalset elektritootmist päikese energiast.• Tootmis- ja laohoones on säästlik gaasiküttelahendus, büroo- ja olmeruumides efektiivne kütte- ja jahutussüsteem ning kõigil pindadel soojustagastusega üldventilatsioonisüsteemid.•  Tootmispinnale on võimalik paigaldada kuni 2-tonnise tõstejõuga rippkraana.•  Energiasäästlik LED-valgustus.•  Vastavalt kliendi soovidele on võimalik planeerida tootmis- ja laoruumide suurust.

Harju Elekter  
Jaga lugu:
Hetkel kuum