Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Spetsialisti nõuanne: püsimeik peab kaunistama inimest ja olema professionaali tehtud

    Piret Kesküla - permanent-makeupFoto: Profitest

    Kiire elutempo juures on tõenäoliselt paljud mõelnud püsimeigile, mis tähendab spetsiaalse nõela abil värvi viimist silmade, kulmude või huulte naha pindmisse kihti, rõhutamaks inimese ilu ja varjamaks pisemaid puudusi. Oskuslikult tehtud püsimeik ei ole eluaegne, kuid selle tegemist ei tohiks usaldada igaühele, paneb diplomeeritud iluterapeut, kosmeetik Piret Kesküla naistele südamele.

     Soovitan püsimeigile mõelda kõigil, kes tunnevad, et soovivad head välja näha igal kellaajal ning igas olukorras.

    Mis on püsimeigi eesmärk?
    Püsimeigi tegemise käigus kantakse naha pindmisse kihti spetsiaalne kauakestev värv, mis rõhutab meigikandja ilu ja varjab osavalt väikesed puudused või isegi armid. Kindlasti peab meik muutma inimest ilusamaks, vastasel juhul ei ole selle tegemisel mõtet. Kui kosmeetik ei suuda klienti kaunimaks teha, ei tasu alustadagi. Lisaks annab püsimeik võimaluse käia kaasas moesuundadega, rõhutades klassikalist kulmukaart või näiteks kaunistades naist kerge suitsumeigiga. Moesuundade alla ei käi loomulikult populaarsed identsete nurkadega nn klotsikulmud, sest see mood on alati muutumas. Kulmude puhul me järgime klassikat, mis on alati moes! Samas ei pea kartma, et püsimeik ongi eluaegne: kuna värv kantakse naha pindmisse kihti, siis seal naha­rakud irduvad ja uuenevad ning kui püsimeiki ei uuendata vastavalt vajadusele, hakkab see vaikselt tuhmuma.
    Kui kaua see kestab ja millest sõltub?
    Püsimeigi tulemus on kauakestvam kuivemal nahal ja sellest sõltuvalt eakamatel inimestel. Mida rasusem ja probleemsem on nahk, seda kiiremini värv kulub. Seetõttu soovitavad spetsialistid enne püsimeigi tegemist tegeleda nahahooldusega, mille probleemid saab kindlasti õigete hooldustoodete kasutamisel kontrolli alla. Kui püsimeik on tehtud, tuleks tulemuse hoidmiseks värskendama püsimeiki ideaalis kord aastas. Uuendamata püsimeik hakkab kuluma, kestes nahal kuni kolm aastat, aga värv muutub tuhmiks ja võivad tekkida ka toonimuutused. Rääkides aga püsimeigi kestvust negatiivselt mõjutavatest välistest teguritest, võiks välja tuua erinevad naha happekoorimise protseduurid, päikesekiirguse ja solaariumi ning basseini kloorivee.
    Diplomeeritud Iluterapeut, kosmeetik-koolitaja Piret KeskülaFoto: Profitest

    Piret Kesküla on Eesti Kosmeetikute Liidu juhatuse liige, tal on pikaajalised kogemused kosmeetikuna ning püsimeiki on Piret professionaalina teinud enam kui kuus aastat. MTÜ Eesti Kosmeetikute Liit juhatusse kuulumise tõttu osaleb ta aktiivselt erinevate huvigruppide töös, kaasa arvatud kosmeetikute tööd puudutavate „Tervisekaitse­nõuded iluteenuste osutamisele“ eelnõu väljatöötamisel koostöös Terviseameti esindajatega ja Kosmeetikute Kutsestandardite väljatöötamisel Kutsekojaga.

    www.permanentstudio.comTelefon: 552 4212E-post: [email protected]

    Mis on püsimeigi ning tätoveeringu vahe?
    Just eelräägitud püsivus ongi vahel. Kuna tätoveeringul kantakse värv sügavamale naha sisse, kus nahk enam ei uuene, on see protseduur eluaegne. Samuti kipub nahk vahetult pärast tätoveeringut muutuma sinakaks naha füsioloogiliste toimingute tulemusel. Seetõttu on keelatud teha näoosadele tätoveeringut, sest klient võib saada eluaegse sinise kulmu. See on tegelikult väga levinud probleem, kuna tegija ei tunneta sügavust, kus ta töötab.
    Kas kulmud-silmad võivad pärast protseduuri paiste minna?
    Julgen väita, et erilist punetust ei teki ja klient võib peale protseduuri tegelikult tööle minna. Silmadega on tulemus sama. Küll aga on nahk õrn töödeldud piirkonnas ja seda tuleb ka niiskuse eest kaitsta, et värv nahalt enneaegselt ei eemalduks. Kui on tehtud lainer silmade piirkonda, siis võiks hommikul varem ärgata, teha väike treening, sest nii saab lümfi liikuma ja ööga tekkinud turse taandub kiiremini.
    Kas ja kellele soovitate püsimeiki?
    Inimesed, kes peavad suhtlema igapäevaselt teiste inimestega, esinema auditooriumi ees või osalema sageli koosolekutel, teavad, kui oluline on enese eest hoolitseda ning ka kõige kiiremal ja pingerikkamal hetkel hea ning samas loomulik välja näha. Lisaks korrektsele riietusele on tähtis end hästi tunda ning püsimeik on suurepärane võimalus võtta inimestelt maha üks lisakohustus – igahommikune aeganõudev make-up peegli ees. Soovitan püsimeigile mõelda kõigil, kes tunnevad, et soovivad head välja näha igal kellaajal ning igas olukorras. See on mõeldud neile, kellel ei ole palju üleliigset aega ning kes oma napi aja kulutavad tööle, ettevõtlusele, hobidele või perekonnale. Püsimeik vabastab teid hommikusest kohustusest ja annab suurepärase enesetunde ning enesekindluse, et näete alati hea välja. Püsimeik on erakordselt hea võimalus ka sportlastele ja aktiivse eluviisiga inimestele, kes muidu ilumeiki kanda ei saa.
    Minu jaoks isiklikult on püsimeigi tegemine eelkõige abi osutamine selle vajajatele ehk siis inimestele, kes põevad alopeetsiat, kellel lihtsalt puuduvad kulmukarvad või need on väga hõredad, need kelle näo- ja silmakuju saab väga oluliselt püsimeigi abil parandada või peita näiteks nähtavaid arme ihuvärvi toonidega. Pean vajalikuks rõhutada, et püsimeik ei ole pidevalt muutuv mood, vaid siiski klassika ja vajadusel saab seda ise pliiatsi või värvidega täiendada. Enamasti kasutame selle protseduuri puhul palju sõna „naised“, aga tegelikult on siin tegelikult vajadus ka meestel, kellel puuduvad kulmukarvad või on need ebaühtlased.
    Millist püsimeiki saab teha?
    Püsimeiki tehakse nii kulmudele, silmadele kui ka huultele. Variatsioonid on klassikalisest meigist kuni erinevate värvigammade, silmalainerijoone ja suitsusilmahajutusteni, kuid soovitan alati klientidel mõelda, kas nad näiteks soovivad igal ajal erkpunaseks värvitud huuli või väga laia kulmujoont. Püsimeigi puhul tuleb aru saada, et seda ei saa ise maha võtta, kui tuju tuleb. Samas on see suurepärane vahend huulte või kulmude kuju parandamiseks ja näojoontega sobitamiseks või väga heleda pigmendiga huulte ilmestamiseks.
    Kui kaua võtab protseduur aega?
    Protseduur võtab aega umbes kaks tundi, sinna sisse mahuvad konsultatsioon, kontuuride ettejoonistamine, naha tuimastamine ning töö ise. Nädala jooksul pärast püsimeigi tegemist ei tohi minna sauna ega silma pesta – meik peab saama rahulikult kinnistuda. Ja kindlasti tuleks edaspidi silmamegi puhul kanda päikeseprille ja kasutada UV-kaitsega kreemi, kuna UV-kiirgus on suurim püsimeigi vaenlane. Kuu hiljem järgneb püsimeigi ülevaatamine ning ületegemine, mis läheb juba oluliselt kiiremini, kuid kinnistab tulemust jäävamaks, nimetame seda kordusprotseduuriks.
    Kuidas valida püsimeigi tegijat?
    Kindlasti ei tasu tausta uurimata joosta esimese pakkuja või soodsa hinna peale. Mõelge, et tegemist on teie näo, teie tervise ja teie silmadega. Uus välimus peab teid kaunistama, peab olema tehtud professionaalselt ning kvaliteetselt. Püsimeigi tegemine on väga täpne, vastutusrikas, põhjalikku koolitust ning kogemusi nõudev töö, mille tegemiseks harjutatakse mitmeid kuid muudel materjalidel kui inimese nahk.
    Lisaks võib oskamatu spetsialist valida vale värvigamma, mis tekitab näos disharmoonia. Samuti võib meik tulla liiga tugev, liiga laia joonega, ebasümmeetriline ning kõige ohtlikum on muidugi nahakahjustuse oht, kui kogemuste ja oskuste puudumisel jõutakse kogemata sügavamate nahakihtide tasandile, mis enam ei taastu. Väga palju on ette tulnud ka armistunud nahka ja kahjuks seda ravida on suhteliselt raske. Vana ja valesti tehtud püsimeiki saab eemaldada ainult selleks ettenähtud lasermeetodiga ning protseduur on mitmeid kuid aeganõudev ja kallis. Seetõttu on igati mõistlik eelnevalt enda jaoks plaan valmis mõelda – uurida turgu, püsimeigi tegijate oskusi ja eelnevat tausta.
    Kui teil on plaanis teha botuliintoksiini süste otsmikule ja soov ka püsimeigiks kulmudele, soovitan enne teha ilusüstid ja siis püsimeik, et tagada püsimeigi kulmude õige asetus. Ehk siis nii väldime hilisemat asümmeetria tekkimise riski. Silmalaugude plastikat püsimeik ei sega, seda saab vajadusel hiljem järgi kohendada.
  • Hetkel kuum
Andrus Hiiepuu: kustkohast tulevad ja kuhu kaovad eesmärgid?
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Ettevõtte üldiste sihtide seadmise kõrval kiputakse ära unustama, et absoluutselt iga inimese panus organisatsioonis peab olema samuti eesmärgistatud, kirjutab Elisa Eesti tegevjuht Andrus Hiiepuu.
Netflix sai miljoneid kliente juurde, kuid aktsia langes ikka
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Voogedastusplatvorm Netflix üllatas Wall Streeti esimeses kvartalis miljonite uute klientidega, kuid aktsia taandus järelturul sellegipoolest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Everaus rajab Rae valda uue elukvartali
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.
Everaus Kinnisvara rajab Rae vallas asuvasse Järvekülla uue elamukvartali, alustades ehitusega suvel.