Artikkel
 • Ülevaade: Eesti investorite seas ületab fondide populaarsus ettevõtete aktsiaid

  2023. aastal on Freedom24 platvormi tehingute põhjal investeerimisfondid muutunud Eesti investorite seas üha populaarsemaks. Erinevalt Eestist domineerivad Leedus tehnoloogiasektori ettevõtted ning Lätis on täheldatav tasakaalustatum lähenemine.

  Freedom24 kauplemisplatvormi tulemustest selgub, et Eesti investorid on näidanud silmatorkavat eelistust fondide kasuks, mis hõlmavad nii võimendusega fonde nagu DIREXION DAILY SEMICON 3X (SOXS.US) ja ProShares UltraPro Short S&P500 (SPXU), kui ka laiapõhjalisi fonde nagu iShares Barclays Short Treasury Bond ETF (SHV) ja ProShares UltraPro QQQ (TQQQ). Ainult kolm ettevõtet – NIO (NIO), Tesla (TSLA) ja Clover Health (CLOV) – on suutnud murda Eesti investorite kümne enimkaubeldud instrumendi nimekirja, mis peegeldab fondide eelistamist otseste aktsiainvesteeringute asemel. „See trend näitab, et Eesti investorid püüavad aktiivselt kasutada fondide pakutavaid tururiskide maandamise võimalusi ja võimendust,“ kommenteeris Maxim Manturov, Freedom24 investeerimisuuringute juht.
  Erinevalt Eestist domineerivad Leedus tehnoloogiasektori ettevõtted nagu Tesla Motors, Coinbase (COIN) ja Nvidia (NVDA), moodustades enamuse kümnest enimkaubeldud instrumendist. Leedu investorite eelistus otse aktsiatesse investeerimisele on ilmne, kusjuures ainult üksikud fondid nagu ProShares UltraPro Short QQQ jõuavad esikümnesse. Lätis on täheldatav tasakaalustatum lähenemine, kus aktsiad nagu Apple (AAPL) ja Lucid Group (LCID) on kombineeritud mitmekesiste fondidega nagu ProShares Ultra VIX Short-Term Futures (UVXY) ja KraneShares CSI China Internet ETF (KWEB). Freedom24 investeerimisuuringute juhi sõnul see viitab asjaolule, et Läti investorid soosivad geograafilist ja sektoritevahelist mitmekesistamist.
  „2023. aasta kauplemisandmed kajastavad, et kuigi eelistused varieeruvad riigiti, on tehnoloogia- ja finantssektor jätkuvalt populaarsed kõigis kolmes Balti riigis. Tehnoloogiaettevõtete aktsiad on üldiselt esikohal, kuid Eesti eristub selgelt fondide kasutamisega tururiskide maandamiseks. See peegeldab globaalseid turusuundumusi ja investorite soovi tururiskide vastu end strateegiliselt positsioneerida,“ ütles Manturov.
  Freedom24 investeerimisuuringute juhi sõnul on tehnoloogiaaktsiate ja võimendusega fondide populaarsus mõjutatud üldistest turusuundumustest, mis kinnitab Balti investorite reageerimist globaalsetele majandussündmustele ja turumuutustele.
  2023. aasta enimkaubeldud väärtpaberid Balti riikides Freedom24 platvormil:
  Eesti:
  • DIREXION DAILY SEMICON 3X
  • iShares Barclays Short Treasury Bond ETF
  • NIO INC
  • Direxion Daily Small Cap Bear 3X ETF
  • ProShares UltraPro Short S&P500
  • ProShares UltraPro Russell 2000
  • CLOVER HEALTH INVESTMENTS CORP
  • Tesla Motors Inc
  • ProShares UltraPro QQQ
  • DIREXION DLY 20Y T BULL 3X
  Läti:
  • Tesla Motors Inc
  • ProShares Ultra VIX Short-Term Futures
  • Upstart
  • Chimerix Inc
  • Apple Inc.
  • Lucid Group Inc
  • KraneShares CSI China Internet ETF
  • Affirm Holdings Inc
  • QuantumScape Corp
  • BlackBerry Ltd
  Leedu:
  • Tesla Motors Inc
  • Coinbase Global, Inc.
  • NIO INC
  • Nvidia Corporation
  • Support.com
  • C3.ai Inc
  • ProShares UltraPro Short QQQ
  • PacWest Bancorp
  • Lucid Group Inc
  • TAL Education

  Freedom24 on investeerimisplatvorm väärtpaberite, aktsiate, fondide ja muuga kauplemiseks, mis sobib iOS- ja Android-operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele ja tahvelarvutitele. Selle loojaks on Euroopa maakler Freedom Finance Europe Ltd, mis kuulub valdusfirmasse Freedom Holding Corp., mille aktsiad on noteeritud Nasdaqi börsil. Ettevõttel on esindused USAs, Saksamaal, Poolas, Hispaanias, Kreekas, Prantsusmaal, Küprosel, Kasahstanis, Ukrainas, Aserbaidžaanis ja Armeenias. Ettevõte plaanib peagi avada oma esinduse Baltikumis.

  Uuri lisaks: freedom24.com
 • Hetkel kuum
Märt Meesak: majutusasutuste käibemaksu tõus tuleb ära jätta
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Eestis ei olda 30 aastat turismisektorit vääriliselt hinnatud. Praegusel keerulisel ajal saab seda teha, jättes kavandatud maksutõusu ära, kirjutab ettevõtja ja Vabaerakonna esimees Märt Meesak.
Balti börsidel tegi suurima päevakäibe Tallinki aktsia
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Nädala esimene kauplemispäev Balti börsidel lõppes Tallinki jaoks nii suurima languse kui suurima käibega.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Konkurentsiameti juht räägib ebapopulaarsete otsuste langetamisest ja inimeste pahameelest
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Pärnu juhtimiskonverentsil rääkis konkurentsiameti juht Evelin Pärn-Lee sellest, kuidas langetada ebapopulaarseid otsuseid ja millega seejuures arvestada tuleb.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Kõhnunud EKRE valis esimeest ja rühib edasi. “Ehk on abiks ka kindla käega juht” Mart Helme ajakirjanikule: korrigeerige oma suhtumist!
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
“Mina näen, et meie erakond on üks demokraatlikumaid Eestis. Kõik on selge ja läbinähtav!” ütleb EKRE Lääne-Virumaa ringkonna juhatuse liige Andero Põllu, partei lipp õlal uhkelt lehvimas. Tema hõbedase läikega päikeseprillidelt on näha, kuidas keegi ajakirjaniku ja parteilase vestlust filmib.
Tippjuht avameelselt: just see on töötajate puhul kindel punane lipp
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.
Amazonile kuuluva Whole Foodsi juht Jason Buechel avaldas väljaandele CNBC, mis on tema jaoks töötajaid värvates kindel punane lipp.