Rivo Sarapik • 13. oktoober 2015 kell 15:00

TOP: vaata Valgamaa edukamaid firmasid

Ando Jukki juhitud UPM-Kymmene Otepää investeerib laienemisse 40 mln eurot ja loob sellega juurde 40 uut töökohta.  Foto: Erik Prozes

Valgamaa parimaks tõusnud puidutööstus ennustab käibe kahanemist, kuid kasumlikkuse paranemist.

Valgamaa TOPis viie koha võrra kerkinud ja maakonna parimaks tõusnud UPM-Kymmene Otepää AS kasvatas mullu käivet 15% võrra 33 miljoni euroni. Ärikasum kerkis samal perioodil 75% võrra 8 miljoni euroni. Tänavu käive küll ettevõtte juhtkonna hinnangul kahaneb, jõudes 30 miljoni euroni, kuid kasumlikkus peaks paranema.

Nimelt investeerib firma 40 miljonit eurot vineeri- ja spoonitehase laiendusse ning rajab biokütusel katlamaja. Sammuga luuakse juurde 40 töökohta. UPM-Kymmene kontserni kuuluv firma annab tööd 193 töötajale.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal. Maakondlikes pingeridades osalevad ettevõtted on maakonda kas registreeritud või omavad seal tootmist.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top.

Hetkel kuum