Rivo Sarapik • 20. oktoober 2015 kell 11:15

TOP: vaata parimaid telekomifirmasid

Praxis ennustab, et telekommunikatsioonituru kiire kasvu aastad on möödas.  Foto: Raul Mee

Telekomisektori kõige kiirem areneja kasvatas käivet kordades kiiremini kui sektori keskmine firma. Kasvama paneb investeerimine.

Äripäeva Telekommunikatsioonifirmade TOPi suurima – 6,87kordse käibekasvu tegi Giancom OÜ, mille juhatuse liige on Jüri Kadak. Sama tabeli suuruselt teise käibekasvuga on samuti Jüri Kadaki ettevõte Belcastel OÜ, mis kasvas 2,76 korda.

Kadaku sõnul pole 2012. aastal asutatud Giancom OÜ käibekasvus midagi tähelepanuväärset, sest seni majanduslikult mitteaktiivne ettevõte hakkas lihtsalt tegevusega pihta. Ta märkis, et suurema käibe toovad suuremad investeeringud, kuid konkurents on tihe ja kasumit kasvatada raske.

2015. aasta sügisel ilmuvad Äripäeva TOPid on koostatud 2014. aasta majandusnäitajate põhjal. Koondedetabel selgub kuue majandusnäitaja – käive 2014, ärikasum 2014, käibe ja kasumi kasv 2014. aastal, rentaablus ning varade tootlikkus – põhjal.

Äripäeva edetabelid leiab aadressilt www.aripaev.ee/top

Hetkel kuum