14. november 1995 kell 22:00

Valitsus toetas ome eilsel istungil Hüvitusfondi nõukogu muutmist

«Toetasime eelnõu, kuna ei näinud mingit põhjust, miks me seda ei oleks pidanud tegema,» lausus peaminister Tiit Vähi valitsuse pressikonverentsil. Riigikogu majanduskomisjoni esimehe Tiit Made hinnangul võetakse eelnõu riigikogus vastu järgmisel neljapäeval.

Tema sõnul on Hüvitusfond koalitsioonile küllaltki magus pala, kuna tegemist on ühe Eesti suurema finantsinstitutsiooniga. «Asjaga on seega kiire,» lausus Made.

Tiit Vähi kinnitusel ei ole koalitsioonil Hüvitusfondi nõukogu tööd juhtides mingisuguseid erihuve, kui välja arvata huvi juhtida heaperemehelikult nõukogu tööd. Mitme riigikogu liikme sõnul on üpris tõenäoline, et Hüvitusfondi nõukogu esimeheks saab juba varem sinna kuulunud Raoul Üksvärav perede ja pensionäride liidust.

Eelnõu järgi hakkavad Hüvitusfondi nõukogusse kuuluma lisaks temale riigikogu liikmed Vahur Glaase (koonderakond), Jürgen Ligi (reformierakond), Eiki Nestor (mõõdukad), Siiri Oviir (keskfraktsioon), Eesti Panga osakonna peaspetsialist Andrus Alber ja rahandusministeeriumi osakonnajuhataja Veiko Tali.

Hüvitusfondi tegevdirektori Arle Mölderi sõnul on nõukogu tulevane oletatav esimees Raoul Üksvärav käinud aktiivselt kohal nõukogu koosolekutel.

Hüvitusfondi nõukogu praegusse koosseisu kuuluvad lisaks Üksväravale Isamaa erakonna peasekretär Tiit Arge, rahandusministeeriumi omandireformitalituse juhataja Veiko Tali, Eesti Panga pangainspektsiooni osakonna juhataja asetäitja Andrus Sutt, Andres Tarandi valitsuse aegne põllumajandusminister Aldo Tamm, eelmise riigikogu ja ERSP liige Tiina Pärnpuu ja keskerakonna liige Siiri Oviir.

Hetkel kuum