• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartu Laululava ja Eviko jõudsid kokkuleppele garantiitööde tegemises

  «Mõlemad pooled said aru, et kohtuprotsess võib kujuneda väga pikaks ja kumbagi poolt mitte rahuldada,» lausus Tartu Laululava majandusjuht Alar Madisson.
  «Leidsime, et meil ei ole muud väljapääsu, kui asi kohtuväliselt rahulikult ära klaarida. Samuti mõistsime, et kohtuprotsessile kuluv aeg ja kohtukulud oleksid meie firma majandusolukorrale halvasti mõjunud,» tunnistas Eviko juhatuse esimees Elmo Kirik.
  Kiriku sõnul saab Eviko kokkulepitud garantiitöödega Tartu laululaval alustada alles kevadel soojade ilmade tulekul.
  Põhilise tööna tuleb laululava ühendava galerii vana kattematerjal asendada uue vettpidava materjaliga. «See peaks peatama vihma- ja lumevee läbijooksu, mis on tublisti häirinud Tartu Raadio tööd,» lisas Alar Madisson.
  Tartu Laululava ja Eviko vaheline vaidlus sai alguse juulis, kui Eviko esitas Tartu Laululava vastu pankrotihagi, nõudes üle 800 000 krooni võlgu ja viiviseid. Tartu Laululava nõudis tegemata jäänud garantiiremonti. Nemad esitasid omakorda oktoobris Eviko vastu hagiavalduse, nõudes ligi poolteist miljonit krooni.
  Eviko loobus 6. novembril Tartu linnakohtus pankrotiavaldusest Tartu Laululava vastu.
  Tartu linnakohus tegi 14. novembril teatavaks määruse lõpetada pankrotimenetlus Tartu Laululava asjus.
  AS Tartu Laululava kuulub sajaprotsendiliselt Tartu linnale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.