• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turgudel peeti eile tänupüha

  Dollari kurss ei ole USA väliskaubanduse defitsiidi vähenemisest (septembris --0,1% 8,35 miljardi dollarini, Jaapaniga --15,6%, 4,31 miljardi dollarini) hoolimata tõusma hakanud, vaid püsib endiselt veidi ülalpool 1,41 Saksa marka ehk 11,28 Eesti krooni. New Yorgi aktsiaturg aga jõudis kolmapäeval oma kõrgeima väärtuseni: Dow Jonesi tööstuskeskmine ületas 5060 punkti taseme. Eile olid USA turud suletud -- peeti Tänupüha.
  Helsingi börs on on pärast suuremat kukkumist veidi kosunud: neljapäeval tõusis HEX-indeks 1832 punktini ehk 1,0%. Soome marga kurss tõusis neljapäeval 2,679 kroonilt 2,681 kroonile. Stockholmi börsi üldindeks jäi 1708 punkti juures praktiliselt muutumatuks. Ericssoni aktsia kallines 2,5 krooni, 152,5 kroonini. Rootsi krooni kurss liikus 1,729 ja 1,735 krooni vahel, õhtul kerge tendentsiga nõrgenemise suunas.
  Rubla ja dollari vaheline kurss jäi neljapäevasel Moskva pankadevahelise valuutabörsi oksjonil muutumatuks: 4566 rubla dollari eest.
  Uus ametisse määratud keskpanga president Sergei Dubinin töötas varem gaasimonopoli Gazprom, suure eksportööri, juhatuses -- fakt, mida turud võtavad keskpanga kursi lõdvendamise signaalina.
  On ju rubla eksportööride arvates püsinud liigagi stabiilsena. Sisemaine kõrge inflatsioon ja dollari muutumatu kurss vähendavad oluliselt eksporditulusid.
  Rubla koridori 4300--4900 RUR/USD on kavas aasta lõpul pikendada, kuid täpseid tingimusi veel ei teata. Venemaa keskpanga valuutareservid võrdusid kolmanda kvartali lõpus 5,8 miljardi dollariga, olles seega vaid 10 korda suuremad kui Eesti omad. Osa välisvaluutast, tõsi, on ka rahandusministeeriumi käsutuses. Neid reserve arvatakse olevat siiski piisavad, et rubla kurssi dollari suhtes kontrollida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Tahe Outdoors suurendas kahjumit
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Spordivarustuse tootja Tahe Outdoors kasvatas läinud aastal küll käivet, ent samas paisus ka kahjum.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.