• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riik vähendab oma konkurentsivõimet

  Riigile kuuluvate ettevõtete erastamist on päris sagedasti seganud arutelud selle üle, kas kasumiga töötavat riigiettevõtet ikka tasub erakätesse anda -- teenib ju riigikassa nende pealt omanikutulu. Nii kaalutaksegi tõsimeeli, kas müüa ettevõte näiteks saja miljoni krooni eest maha või noppida veel mõne aastaga näiteks kümme miljonit krooni omanikutulu.
  Rahandusministeeriumi infotalitus avaldas andmed, mis väga ilmekalt tõestavad, et majanduslikku põhjendust jätta ettevõtted omanikutulu ootuses riigi omandusse on väga raske leida. Nimelt on riik 1995. aasta esimese üheksa kuuga saanud omanikutulu 28,1 miljonit krooni. Nii armetu summa puhul ei saa rääkida märkimisväärsest täiendusest riigieelarve tulude poolele. Pigem on tegemist ettevõtete õigustamatu täiendava maksustamisega, tasuvad ju ka riigifirmad kasumi pealt tulumaksu, omanikutulu tuleb sellele veel lisaks. See rahanatuke, mis riiki küll eriti rikkamaks ei tee, vähendab aga konkreetse firma kasumit ja seega ka investeerimisvõimalusi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.