• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikassat hakkavad teenindama suured pangad

  Lellep märkis, et ministeeriumi esitatavas ettepanekus jääb riigikassa kassaline teenindamine neljale pangale -- Hansapangale, Hoiupangale, Ühispangale ja Põhja-Eesti Pangale. Ta lisas, et nelja pangaga alustab rahandusministeerium lähemal ajal läbirääkimisi riigikassa vahendite teenindamise täpsete tingimuste määramiseks. Hetkel on eelarvelised vahendid 13 Eesti kommertspangas.
  Lellep rääkis, et rahandusministeerium küsis kõikidelt pankadelt, kus asuvad eelarveliste asutuste vahendid ja andmeid vahendite jääkide kohta. Samuti küsiti, kuidas mõjutaks panga tööd eelarveliste vahendite väljaviimine pangast. «Arvamust küsisime ka Eesti Pangalt, kelle seisukoht oli, et vahendite väljaviimine enamiku pankade finantsseisundit ei mõjuta,» lausus Lellep.
  Ta lisas aga, et on üks-kaks panka, kellele võib eelarveliste vahendite väljaviimine tõsisemalt mõjuda. Nende pankadega alustab rahandusministeerium läbirääkimisi, leidmaks mõlemaid pooli rahuldavat lahendust. Lellepi sõnul on lihtsaim viis korvata pangale eelarveliste asutuste arveldamise väljaviimine riigi poolt mingi rahasumma panemisega tähtajalisele deposiidile.
  Lellep lausus, et selle nädala jooksul peab rahandusministeerium läbirääkimisi kõikide pankadega. «Läbirääkimised nelja väljavalitud pangaga võivad kesta natuke kauem,» märkis Lellep.
  Ta lisas, et kõnelused loodetakse lõpetada enne aastavahetust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.