5. detsember 1995 kell 22:00

USA arvutifirmad sondeerivad pinda Ida-Euroopas

«USA paremad arvutikompaniid püüavad praegu pigem investeerida Ida- Euroopasse kui müüa seal oma tooteid,» ütles New Yorgi EDventure Holding Company president ja USA asepresidendi Al Gore'i juhitava rahvusliku informatsioonilise infrastruktuuri nõukogu liige Esther Dyson.

«Kui sa investeerid, võid loota kasumile; kui õpetad inimesi välja, siis tuleb ka läbimüük,» ütleb Dyson.

Dyson väidab, et edukamad USA arvutifirmad panevad Ida-Euroopas kiire kasumi asemel rõhu pikaajalistele sidemetele. Sellised arvutifirmad nagu Microsoft, Hewlett-Packard, Novell, IBM ja Compaq Computer Corp on on kõik ilmutanud huvi eeskätt väljaõppeprogrammide ning kohalike initsiatiivide toetamise vastu Ida-Euroopas. «Praegu on tähelepanu fookuses arvutiharidus,» väidab Beth Harrell Microsoftist. «Me peame tõstma tarbija teadlikkust ning töötama valitsustega maades, kus personaalarvutid pole levinud sel määral kui Lääne-Euroopas või USAs.» Praegu on USA juhtivate arvutikompaniide hinnangul jõupingutusd suunatud spetsialistide väljaõppele. Parimat võimalust äri eduks nähakse Ida-Euroopas nii väljaõppe kui turustuse alal inimeste kaasamises võrdsete partneritena. dpa-ETA

Hetkel kuum