• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA arvutifirmad sondeerivad pinda Ida-Euroopas

  «USA paremad arvutikompaniid püüavad praegu pigem investeerida Ida- Euroopasse kui müüa seal oma tooteid,» ütles New Yorgi EDventure Holding Company president ja USA asepresidendi Al Gore'i juhitava rahvusliku informatsioonilise infrastruktuuri nõukogu liige Esther Dyson.
  «Kui sa investeerid, võid loota kasumile; kui õpetad inimesi välja, siis tuleb ka läbimüük,» ütleb Dyson.
  Dyson väidab, et edukamad USA arvutifirmad panevad Ida-Euroopas kiire kasumi asemel rõhu pikaajalistele sidemetele. Sellised arvutifirmad nagu Microsoft, Hewlett-Packard, Novell, IBM ja Compaq Computer Corp on on kõik ilmutanud huvi eeskätt väljaõppeprogrammide ning kohalike initsiatiivide toetamise vastu Ida-Euroopas. «Praegu on tähelepanu fookuses arvutiharidus,» väidab Beth Harrell Microsoftist. «Me peame tõstma tarbija teadlikkust ning töötama valitsustega maades, kus personaalarvutid pole levinud sel määral kui Lääne-Euroopas või USAs.» Praegu on USA juhtivate arvutikompaniide hinnangul jõupingutusd suunatud spetsialistide väljaõppele. Parimat võimalust äri eduks nähakse Ida-Euroopas nii väljaõppe kui turustuse alal inimeste kaasamises võrdsete partneritena. dpa-ETA
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.