5. detsember 1995 kell 22:00

Valmis 8,5 miljonit maksev tehas

«Tehase ostmise tingisid väga suured meie toodangu tellimused,» selgitas Erak Grupi ASi juhatuse esimees Raul Boberg. «Meie mööblitehas ei jõudnud teha nii palju liimpuitu kui vaja, seetõttu ostsimegi uue tehase. Lisaks oma mööblitehase tellimustele on meil ligi 20 miljoni kroonine leping Inglismaaga, kuhu tarnime mööblitoorikuid -- uksi, külgi, lauaplaate jms.»

Uue tehasega paralleelselt käivitati ka kaks 100 m³ suurust kuivatit ning ühemegavatine saepurukatlamaja.

«Me kasutame puidu täielikult ära,» ütles Erak-Liimpuidu tegevdirektor Nikolai Grigorjev. «Tänu odavale soojusele võimaldab meie kuivati kuivatada puitu ligi viis korda odavamalt kui teistes kuivatites.»

Puidu töötlemine Eestis suurendab Grigorjevi sõnul puidu väärtust kuni kümme korda.

«Väljaveetava lauakoorma tihumeeter maksab ligi 2000 krooni. Kui sellest teha liimpuidu kilp, siis maksab ta 8000--10 000 krooni, ja kui see kilp muuta mööbliks, siis muutuks kasu ligi kümnekordseks,» selgitas Grigorjev.

Hetkel kuum