7. detsember 1995 kell 22:00

Tallinna betoonitehase ost pole veel lõplikult otsustatud

Carlssoni sõnade kohaselt peetakse praegu läbirääkimisi ja täpsustatakse tingimusi. Ta lisas, et Strängbetong hoiab Eesti poolega kontakti ja vaadatakse üle võimalikud lepingu punktid, mis puudutavad oma firma loomist Eestis. Äripäevale teadaolevalt otsustasid rootslased enne tehase ostuotsuse langetamist läbi viia veel ühe turu-uuringu.

Strängbetong kuulub sajaprotsendiliselt firmale Addum, mis on Rootsi riigi omanduses olev tööstuslik valdusfirma. Addumi koosseisus on firmad, mis olid kaheksakümnendate aastate alguses tõsistes finantsraskustes.

Betoonelementide valmistamisega tegelev Strängbetong üritas Eestis tootmist alustada juba üheksakümnendate aastate alguses, kui koos tollase riigifirmaga Elamu kavatseti asutada ühisfirma. ASi Elamu tegevdirektor Rene Veigel rääkis, et ühisfirma asutamise dokumendid olid juba valmis, aga kuna poliitiline olukord oli ebastabiilne, jäi see katki.

Elamu erastas eelmise aasta suvel kuue miljoni krooni eest AS M.S.J. Group, kes kohustus investeerima kuus miljonit krooni. ÄP

Hetkel kuum