• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus kiitis heaks maareformi muudatused

  Maareformiga seotud õigusaktide muutmist on valitsuses arutatud juba mitu korda ja justiitsminister Paul Varuli sõnul ei teinud valitus eile mingeid põhimõttelisi muutusi nimetatud seaduseelnõudes. Valitsus arutas eile neid eelnõu punkte, mis olid eelnevates aruteludes jäänud lahtiseks.
  Pärast eelnõu esimest lugemist jäi lahtiseks, kes hakkab korraldama ärimaa erastamist. Üks ettepanek oli, et sellega hakkab tegelema maavanem koos kohaliku omavalitsusega, teine, et ärimaa erastamisega hakkab tegelema erastamisagentuur. Varuli sõnul pooldas valitsus varianti, et juba erastatud ja tulevikus erastatavatele ettevõtetele maa müümisega hakkab tegelema erastamisagentuur.
  Maareformiga seonduvate õigusaktide muutmise seaduse eelnõu üks oluline muudatus on see, et maad hakatakse tagastama ainult tervikuna ja kui tagastatava maa puhul on mitu taotlejat, siis antakse see nende ühisomandusse.
  Varuli sõnul ei leidnud valitsuses toetust maa kompenseerimise korra muutmine. Vahepeal oli valitsuses arutusel seaduseelnõu variant, mis nägi ette maa kompenseerimise ainult juhul, kui maad ei ole võimalik mingil põhjusel tagastada. «Valitsus ei pooldanud seda varianti ja selles osas jäi peaaegu kõik samaks. Ainus muutus, mis tehakse, seisneb selles, et enam ei ole võimalik osa tagastatavast maast saada tagasi ja osa maa eest küsida kompensatsiooni,» rääkis Varul.
  Ta lisas, et kui soovitakse saada kompensatsiooni, siis saadakse seda kogu tagastamisele kuuluva maa eest ja vastupidi.
  «Kuna maad hakatakse põhiliselt tagastama kaardi ja plaani materjali järgi, siis maa tagastamise kulud vähenevad,» ütles Varul. Ta lisas, et kui maa tagastatakse selle omanikule, siis katab tagastamisega seotud kulud riik, kui pärijale, peab kulud katma pärija ise.
  Välisriigi üksik- või juriidilisele isikule maa müügi puhul peab selleks olema maavanema luba.
  Samuti on kavas kehtestada piirkondade loetelu, kus pole maa müük välismaalasele ja juriidilisele isikule lubatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
USA lihtsustab reisimistingimusi
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Valge Maja teatas täna, et alates novembri algusest leevenevad reisitingimused mittekodanikele USA-sse reisimisel. Riiki lastakse välismaalased kes on täielikult vaktsineeritud, vahendab Yahoo Finance.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kokutajast Eesti parimaks koomikuks ehk kuidas nali andis Ari Matti Mustonenile elutahte
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.
Eesti professionaalseimaks koomikuks nimetatud Ari Matti Mustonen oli karjääri algusajal halb, kokutas ja oli enne esinemist närvis. Aastate pikkuse järjepideva töö ja enda pidevalt ebamugavatesse olukordadesse viimisega avastas ta, et nali on täitnud ta unistused ja andnud ka elutahte.