• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valitsus kiitis heaks maareformi muudatused

  Maareformiga seotud õigusaktide muutmist on valitsuses arutatud juba mitu korda ja justiitsminister Paul Varuli sõnul ei teinud valitus eile mingeid põhimõttelisi muutusi nimetatud seaduseelnõudes. Valitsus arutas eile neid eelnõu punkte, mis olid eelnevates aruteludes jäänud lahtiseks.
  Pärast eelnõu esimest lugemist jäi lahtiseks, kes hakkab korraldama ärimaa erastamist. Üks ettepanek oli, et sellega hakkab tegelema maavanem koos kohaliku omavalitsusega, teine, et ärimaa erastamisega hakkab tegelema erastamisagentuur. Varuli sõnul pooldas valitsus varianti, et juba erastatud ja tulevikus erastatavatele ettevõtetele maa müümisega hakkab tegelema erastamisagentuur.
  Maareformiga seonduvate õigusaktide muutmise seaduse eelnõu üks oluline muudatus on see, et maad hakatakse tagastama ainult tervikuna ja kui tagastatava maa puhul on mitu taotlejat, siis antakse see nende ühisomandusse.
  Varuli sõnul ei leidnud valitsuses toetust maa kompenseerimise korra muutmine. Vahepeal oli valitsuses arutusel seaduseelnõu variant, mis nägi ette maa kompenseerimise ainult juhul, kui maad ei ole võimalik mingil põhjusel tagastada. «Valitsus ei pooldanud seda varianti ja selles osas jäi peaaegu kõik samaks. Ainus muutus, mis tehakse, seisneb selles, et enam ei ole võimalik osa tagastatavast maast saada tagasi ja osa maa eest küsida kompensatsiooni,» rääkis Varul.
  Ta lisas, et kui soovitakse saada kompensatsiooni, siis saadakse seda kogu tagastamisele kuuluva maa eest ja vastupidi.
  «Kuna maad hakatakse põhiliselt tagastama kaardi ja plaani materjali järgi, siis maa tagastamise kulud vähenevad,» ütles Varul. Ta lisas, et kui maa tagastatakse selle omanikule, siis katab tagastamisega seotud kulud riik, kui pärijale, peab kulud katma pärija ise.
  Välisriigi üksik- või juriidilisele isikule maa müügi puhul peab selleks olema maavanema luba.
  Samuti on kavas kehtestada piirkondade loetelu, kus pole maa müük välismaalasele ja juriidilisele isikule lubatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.