• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pühademeeleolu valuutaturgudel

  Dollari kurss Saksa marga suhtes püsis reedel 1,440 DEM/USD ehk 11,52 krooni piirimail.
  Suurem üles- või allapoole liikumine on analüütikute arvates vähetõenäoline, sest muutustele järgneb kiiresti kasumivõtmine. Turgudele hakkab vaikselt laskuma pühademeeleolu, aktiivsus väheneb. Kui diskussioonid USA eelarve üle lõpuks läbi saavad, võib oodata ajutist elavnemist.
  Soome mark seisis eile tavapärasel tasemel, 2,645--2,651 krooni, ent Helsingi börsi üldindeks tõusis päevaga 2,65%, 1678 punktini. Nokia aktsia, mis on suuremast mõõnast üle saanud, jätkas pärast New Yorgi börsi tõusu ka Helsingis. Nokia A aktsia kallines eile 7%, 162 margani. See on aga vähem kui pool aktsia omaaegsest tipphinnast.
  Rootsi kroon liikus 1,726 ja 1,737 Eesti krooni vahel, kerge tendentsiga nõrgenemise suunas. Stockholmi börsi tõus oli tunduvalt väiksem, umbes 0,6%, 1658 punktini, sest Ericssoni aktsia kallines vaid 4%, 130 kroonini. Rubla kallineb tasapisi
  Rubla kallines neljapäeval Moskva pankadevahelisel valuutabörsil ühe punkti võrra väärtuseni 4643 rubla dollari eest. Oksjoni maht oli 72,32 miljonit dollarit, keskpank ostis börsil 31,10 miljonit, et ühtlustada nõudmist ja pakkumist. Valuutaturul rubla tugevnemine jätkus: «tänased» rublad olid kursiga 4613--4617, «homsed» rublad aga 4625--4627 RUR/USD. Venemaa keskpank kujundab küll hommikul Moskva börsi hindu, ent ei osale hilisemal valuutaturul. Nõudlus aasta lõpus rublade järele tõstis üleööintressi 30--60 protsendini.
  Viimases järjekorras kolme Balti riigi hulgas tabas pangakriis Leedut: suurima kommertspanga -- Leedu aktsia-innovatsioonipanga -- tegevus on peatatud.
  Leedu liti kurss on teatavasti fikseeritud dollari suhtes 1 USD = 4 litti. Siiamaani on nii Eesti kui Läti raskustest välja rabelenud ilma rahvuslikku valuutat devalveerimata. Loodame, et nii läheb ka Leedul.
  Kulla hind on viimaste päevadega kergelt tõusnud, neljapäeva õhtupoolikul oli kulla spot-hind 388,5 dollarit untsist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.