Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pühademeeleolu valuutaturgudel

  Dollari kurss Saksa marga suhtes püsis reedel 1,440 DEM/USD ehk 11,52 krooni piirimail.
  Suurem üles- või allapoole liikumine on analüütikute arvates vähetõenäoline, sest muutustele järgneb kiiresti kasumivõtmine. Turgudele hakkab vaikselt laskuma pühademeeleolu, aktiivsus väheneb. Kui diskussioonid USA eelarve üle lõpuks läbi saavad, võib oodata ajutist elavnemist.
  Soome mark seisis eile tavapärasel tasemel, 2,645--2,651 krooni, ent Helsingi börsi üldindeks tõusis päevaga 2,65%, 1678 punktini. Nokia aktsia, mis on suuremast mõõnast üle saanud, jätkas pärast New Yorgi börsi tõusu ka Helsingis. Nokia A aktsia kallines eile 7%, 162 margani. See on aga vähem kui pool aktsia omaaegsest tipphinnast.
  Rootsi kroon liikus 1,726 ja 1,737 Eesti krooni vahel, kerge tendentsiga nõrgenemise suunas. Stockholmi börsi tõus oli tunduvalt väiksem, umbes 0,6%, 1658 punktini, sest Ericssoni aktsia kallines vaid 4%, 130 kroonini. Rubla kallineb tasapisi
  Rubla kallines neljapäeval Moskva pankadevahelisel valuutabörsil ühe punkti võrra väärtuseni 4643 rubla dollari eest. Oksjoni maht oli 72,32 miljonit dollarit, keskpank ostis börsil 31,10 miljonit, et ühtlustada nõudmist ja pakkumist. Valuutaturul rubla tugevnemine jätkus: «tänased» rublad olid kursiga 4613--4617, «homsed» rublad aga 4625--4627 RUR/USD. Venemaa keskpank kujundab küll hommikul Moskva börsi hindu, ent ei osale hilisemal valuutaturul. Nõudlus aasta lõpus rublade järele tõstis üleööintressi 30--60 protsendini.
  Viimases järjekorras kolme Balti riigi hulgas tabas pangakriis Leedut: suurima kommertspanga -- Leedu aktsia-innovatsioonipanga -- tegevus on peatatud.
  Leedu liti kurss on teatavasti fikseeritud dollari suhtes 1 USD = 4 litti. Siiamaani on nii Eesti kui Läti raskustest välja rabelenud ilma rahvuslikku valuutat devalveerimata. Loodame, et nii läheb ka Leedul.
  Kulla hind on viimaste päevadega kergelt tõusnud, neljapäeva õhtupoolikul oli kulla spot-hind 388,5 dollarit untsist.
 • Hetkel kuum
Peaasi, et silm säraks ja pirn põleks
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil isegi Toompeal antakse õelatele netikommentaatoritele sõnade seadmisel ideid, kulub prominentide julgustav eeskuju normaalse arutelukultuuri edendamisest hädasti ära, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuuleaktsiatele hakkab peatselt puhuma pärituul
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Maailma tuuleparkide tootmismaht kahekordistub aastaks 2030, mis tähendab, et õnn jõuab viimaks ka viimastel aastatel tootlusega hädas olnud tuuleaktsiate omanike õuele.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Politseijuht: nõrkustele keskendumine teeb keskpäraseks
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Elektrifirma kogemus särtsuautodega: kõikide kulude ennustamisega pole pihta läinud
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Eesti Energia autoparki on kuulunud enam kui kümme aastat elektriautod ning ettevõte peab vaatamata muutunud kuludele särtsuautosid mõistlikeks.
Ärimehed tegid vanast koolihoonest suure hooldekodu
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Mõned aastad tagasi ostsid Lääne-Virumaa õppehoone kaks ettevõtjat Raivo Pihelgas ja Jaanus Valk, kes nüüd on avamas seal enam kui 130kohalist hooldekodu.
Pinged Lähis-Idas: Iraan sattus rünnaku alla
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.
Reede varahommikul andis oli Iraanis kuulda plahvatusi ja õhutõrjet töötamas, vahendab välismeedia.