25. jaanuar 1996 kell 22:00

Toyota Paseo tuleb Euroopasse

Toyota suurte ja võimsate sportautode -- Celicate, Suprate ja MR2 -- kõrvale astub täiesti uus Toyota pisike sportauto.

2+2-kohalise Toyota Paseo kupeeversioon tuleb Euroopas müügile kevadel, esialgu alles ideetasandil kabrioleti täpsem saatus on veel ebaselge.

Mõõtmetelt on Paseo enam-vähem sama suur kui Corolla -- 4,2 m pikk, 1,7 m lai ja 1,3 m kõrge. Viiekohaline Corolla on aga 85 mm võrra pikema teljevahega kui 2+2-kohaline Paseo. Auto kaalub 950 kilogrammi.

Tagantvaates võib Paseos ära tunda suguluse Toyota Camryga.

Esirattaveoga Paseo varustatakse 90 hj 1,5liitrise mootori ja viiekäigulise käsitsi lülitatava käigukastiga. Sellest piisab kiirendamaks autot 100 km/h kiiruseni vähem kui 11 sekundiga ja viimaks lõppkiiruseni 180 km/h. Auto keskmine kütusekulu on 7 l/100km.

Esimeste avaldatud fotode põhjal ei üllata Paseo oma sisemuses millegagi. Armatuurlaual kasutatakse sportautole kohaselt valge taustaga mõõteriistu. Seeriavarustusse kuulub kaks turvapatja ning ABS-pidurid.

Jaapanis tutvustati Paseod oktoobrikuisel Tokio autonäitusel, koduturule pakub Toyota uut autot Cynose nime all.

Hetkel kuum