• Jaga lugu:

  Vilosiuse novaatorlik temp

  Sotsiaalminister Toomas Vilosius on ette valmistanud sotsiaalkindlustuse seaduse eelnõu, mille kohaselt ei tule maksta sotsiaalmaksu palga sellelt osalt, mis ületab 30 alampalka ehk 20 400 krooni.
  Keskmise töövõtja jaoks ei tähenda see suurt midagi, sest sellise deklareeritud palganumbriga kodanike on Eestis umbes tuhatkond. Aga tööandja ja firmas töötava aktsionäri jaoks on see suur võit.
  Näiteks 30 000 kroonise palga juures hoiab tööandja kokku 6000 krooni, selle saab tulumaksu osa maha lahutades tippjuhi palgale juurde liita. Aktsionär ei pea aga oma palgaraha dividendide kaudu ümber kantima.
  Ka riik ei kaota sellest sisuliselt midagi, sest nimetatud iskute arv on väike ja sotsiaalmaksu ei pea maksma piiri ületavalt summalt, piirini aga küll. Seepärast peaksid ka reformistide koalitsioonipartnerid, silmas pidades langevat populaarsust, inimsõbralikku ettepanekut toetama.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.