Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaak Allik andis ringhäälinguloa TV3-le

  Kultuuriministeeriumi edastatud pressiteate kohaselt rääkisid TV3 kasuks ka väljakujunenud auditoorium, programmi järjepidevus ning reaalne finantseerimisprogramm, mis tugineb TV3 aktsia- ja omakapitalile.
  TV3 nõrga küljena tõi Allik välja, et tema puhul annab tõlgendada mitmeti väliskapitali osakaalu aktsiakapitalis. Pressiteate kinnitusel on kolm viiendikku TV3 aktsionäridest siiski Eesti kodanikud, mistõttu vastuolu ringhäälinguseadusega väidetavalt ei ole.
  ASi Trio pakkumuses põhjustas küsitavusi väide, et Trio alustab Tipp TV aktsionäride tehnikat ja ruume kasutades saadetega kohe pärast loa saamist, märkis Allik.
  Alliku väitel puudub Triol lisaks oma tehnikale ka vajalike kogemustega kaader.
  Kultuuriministeeriumi poolt TV3-le väljastatud luba jõustub TV3 kandmise järel äriregistrisse. Luba kehtib 1999. a septembrini.
  «Ministri otsus oli ainuõige, kuna TV3 oli pakkujatest ainus, kes on näidanud reaalselt oma võimet teha televisiooni,» ütles TV3 nõukogusse kuuluv Andres Küng. «Meie pakkumus oli lihtsalt parem,» lisas ta.
  «Ma usun, et härrad Lang ja Luik on nii võimekad ärimehed, et nad tulevad telemeediasse igal juhul,» ütles TV3 aktsionär, ASi Krenno tegevdirektor Rein Kaarepere. «Samas saavad mõlemad oma südames kindlasti aru, et see luba kuulub siiski TV3-le,» lisas ta. Kaarepere peab oma sõnutsi loogiliseks, et AS Trio jätkab koostööd Tipp TVga.
  ASi Trio juhatuse esimees Rein Lang kinnitas eile õhtul, et AS Trio ei kavatse vaidlustada Alliku otsust. Ta ei kommenteerinud, kas nad kavatsevad jätkata koostööd Tipp TVga.
  Tipp TV aktsionäriks oleva Rahajuhtimise ASi juht Vello Väinsalu ütles, et teda ei üllata kultuuriministri otsus. Tema sõnul tegi ministri otsuse lihtsaks asjaolu, et komisjoni liikmete hääletustulemused kanali rentniku valikul jagunesid enam-vähem võrdselt. «Ma olen sada protsenti kindel, et tegemist on poliitilise otsusega,» kinnitas Väinsalu.
  Väinsalu progroonis, et TV3 projekt kukub varem või hiljem kokku. «Nende nõrk külg on välisosalus, mis on viidud kunstlikult seaduses lubatu piirile,» ütles Väinsalu. Tema sõnutsi muutub välisosalus TV3 projektis domineerivaks kohe, kui mõni Eesti aktsionär otsustab TV3 projektist lahkuda.
  Väinsalu väitel mõjutab TV3 väliskapitali määra näiteks see, et riik on otsustanud müüa osa oma aktsiatest TV3 osanikuks olevas Telemedia Eesti ASis firma Rootsi osapoolele.
  Kaarepere sõnutsi ei tekita TV3 aktsionärideks olevate firmade aktsiakapitalis toimuvad muutused neile mingisuguseid probleeme. «TV3 põhikirjas on punkt, mille kohaselt peab välisosalus telekanalis jääma alla viiekümne protsendi,» märkis ta.
  «Selle punkti alusel mängime ümber aktsiate jagunemise, juhul kui TV3 osanikeks olevate firmade aktsiakapitalis toimub mingi muutus,» kinnitas Kaarepere.
  TV3 aktsiatest kuulub EVTV-le 42%, Telemedia Eesti ASile 34%, ASile Krenno 10%, ASile Eesti Finantsinvest 8% ja Soome Mainos TV-le 6%.
 • Hetkel kuum
Tõnu Mertsina: nii pikka tootlikkuse langust ei ole Eestis vähemalt 20 aastat olnud
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Eesti ettevõtete hinnang oma konkurentsivõimele nii sise- kui ka välisturul on langenud selle sajandi madalaimale tasemele. Halvenenud konkurentsivõime võib pidurdada majanduskasvu taastumist, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Tallinna Vesi tõstab kodudele hinda kolmandiku jagu
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Amazon on hädas kahe kiirelt tõusva konkurendiga
E-kaubanduse hiiglase Amazoni ees on uus väljakutse, mille käigus tuleb tegeleda kahe uue soodushindadele rõhuva müügiplatvormiga, kes mängivad hoopis teistsugust mängu, vahendas Wall Street Journal.
E-kaubanduse hiiglase Amazoni ees on uus väljakutse, mille käigus tuleb tegeleda kahe uue soodushindadele rõhuva müügiplatvormiga, kes mängivad hoopis teistsugust mängu, vahendas Wall Street Journal.
Reaalajas börsiinfo
Toiduauto ärimees suve halvimast festivalist: tegime 70 eurot kassat
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Esimese suve toiduauto ärimehena tegutsenud Myrakas rääkis saates „Äri Eestimaal“, et suvi läks ettevõttel hästi ning entusiasm on tal endiselt alles. Siiski leidus positiivsete kogemuste kõrval ka tõrvatilk meepotis, kui ta meenutas suve kõige õnnetumaks väljasõiduks kujunenud pannkoogifestivali. „See on meie jaoks halva festivali etalon,“ rääkis Myrakas.
Maru Metalli juht kardab, et sektoris läheb raskemaks
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
ASi Maru Metall juhatuse esimehe Heiti Zukovitsi hinnangul läheb ehitusmaterjalitootjatel tulevikus olukord raskemaks, selgus saates “Äripäeva TOP”. See-eest on ASi Toode peadirektor Aivo Rosenberg positiivsemalt meelestatud.
Äripäeva juhtimiskool: kuidas ringmajanduse võimalusi mitte maha magada?
Üks võimalikest lahendustest inimkonna tekitatud keskkonnaprobleemidele on ringmajandus – uus ehk hästi unustatud vana majandusmudel, mille järgi ressursse ja tooteid kasutatakse võimalikult kaua, taaskasutatakse ja võetakse ringlusse, et vähendada jäätmete teket ja ressursside raiskamist. Äripäeva Akadeemia koolitaja Kadi Kenk selgitab, mida sellele majandusmudelile üleminek tähendab nii tootmis- kui ka teenusettevõtetele, kes on selles pikas protsessis võitjad ja kes mitte.
Üks võimalikest lahendustest inimkonna tekitatud keskkonnaprobleemidele on ringmajandus – uus ehk hästi unustatud vana majandusmudel, mille järgi ressursse ja tooteid kasutatakse võimalikult kaua, taaskasutatakse ja võetakse ringlusse, et vähendada jäätmete teket ja ressursside raiskamist. Äripäeva Akadeemia koolitaja Kadi Kenk selgitab, mida sellele majandusmudelile üleminek tähendab nii tootmis- kui ka teenusettevõtetele, kes on selles pikas protsessis võitjad ja kes mitte.
CUPRA avas ainulaadse garaaži uksed
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Tallinnas Sõpruse puiesteel avas uksed CUPRA Garage, mille sarnast ei ole terves Eestis ega ka lähipiirkonnas. Tegemist on uudse kontseptsiooniga CUPRA kui automargi tutvustamisel oma klientidele.
Eesti sai 300 miljonile taasterahast sammu lähemale
„Meil on täna Eestile häid uudiseid!“ seisavad Euroopa Komisjoni teates selle presidendi Ursula von der Leyeni saatesõnad sellele, et komisjon kiitis heaks meile 286 miljoni euro väljamaksmise taaste- ja vastupidavusrahastust.
„Meil on täna Eestile häid uudiseid!“ seisavad Euroopa Komisjoni teates selle presidendi Ursula von der Leyeni saatesõnad sellele, et komisjon kiitis heaks meile 286 miljoni euro väljamaksmise taaste- ja vastupidavusrahastust.
Tallinna Vesi tõstab kodudele hinda kolmandiku jagu
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.
Tallinnas ja Sauel tõuseb uuel aastal veeteenuse hind eraklientidel 30% ja äriklientidel pea 6% juhul, kui konkurentsiamet Tallinna Vee taotluse heaks kiidab.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.