6. märts 1996 kell 22:00

Kõigi sõda kõigi vastu

Paar viimast päeva kipub poliitilisest veetõmbamisest tingitud kohin suisa kõrvu kurdistama. Nii riigikogu üleeilne otsus suunata riigikontroll Eesti Panga kolme viimase aasta majandustegevust uurima kui kaitsepolitsei läbiotsimine Koplis keskerakonna peamajas eesmärgiga tuvastada keskinimeste rahastamise allikad on kindlasti suunatud konkreetsete poliitiliste figuuride vastu. Esimesel juhul on tahetud poriplekk lennutada Siim Kallase kuklasse, aga kahetsusega peab tunnistama, et riigikogujad panid kõvasti mööda. Kallase asemel said pihta Eesti oma raha, ja mis hullem, Eesti riik.

Teisel juhul tahetakse isand Savisaar lõplikult laiaks litsuda. Savisaare persoon polegi käesoleval juhul nii oluline kui sündmus ise. Nimelt osutab see kitsamalt võttes nende riigiametnike, kes on seatud kontrollima esitatavaid dokumente, sinisilmsusele, laiemalt võttes taas, kurb küll tunnistada, Eesti riigi savijalgsusele.

Hetkel kuum