18. aprill 1996 kell 22:00

Eesti tahab Euroopa Liitu astuda otse

«Ütlesime väga selgelt välja, et EFTA kui organisatsioon meid ei huvita,» rääkis Sakasamaal peetud majanduskonverentsil esinenud majandusminister Andres Lipstok. «Samas huvitab meid kõikide EFTA liikmetega vastastikused vabakaubanduslepingud ja väga hea koostöö.»

EFTA tervikuna Eestit Lipstoki sõnutsi ei huvita, kuivõrd selle raames oleks piirangud Eestile suuremad kui täna näiteks Eestil Euroopa Liiduga suheldes.

Loomulikult otsest survet Eestit kuhugi lükata, olgu see siis EFTA või mis iganes, ei ole, lisas Lipstok.

Andres Lipstok viibis Saksamaal Leipzigis Saksa majandusministri Günther Rexrothi kutsel koos teiste Kesk- ja Ida-Euroopa riikide majandusministritega.

«Rääkisime kõigist oma probleemidest, olgu need siis naabrite tollipiirangud või ka need, mis seotud meie liitumisprotsessiga,» meenutas ta. «Saksamaa on Euroopa majandusasjade korraldamise juhtfiguur ning on oluline, et nad mõistsid meie muresid.»

Hetkel kuum