18. aprill 1996 kell 22:00

Tagasilöök pudelimüügis

ASi Järvakandi Klaas tegevdirektor Kalle Uiboupin kinnitas, et sellel aastal ei ole nad Eestis klaastaarat peaaegu üldse müünud. «Kui viina ei toodeta, siis ei osteta ka taarat,» lausus Uiboupin.

Järvakandi Klaas valmistas klaastaarat kõikidele Eestis alkohoolseid jooke tootvatele firmadele. Neile müüdud toodang moodustas üle 30% Järvakandi Klaasi müügikäibest.

1995. aastal müüs Järvakandi Klaas Eestis klaastaarat 50 miljoni krooni eest, rääkis Uiboupin. «Selle aastal on Eestis jäänud üsna mitme miljoni krooni eest toodangut müümata, kuid eks me oleme selle võrra rohkem müünud mujal,» märkis ta.

Järvakandi Klaasis toodetud klaastaarat müüakse Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Norras ja Venemaal. «Sellist asja nagu Eestis nende riikide alkoholiturul ei ole,» viitas Uiboupin möödunud aasta lõpus alkoholiaktsiisi tõstmisele järgnenud alkoholifirmade alatootmisele.

Järvakandi Klaasi möödunud aasta käive oli 140 miljonit krooni.

Hetkel kuum