5. mai 1996 kell 22:00

Walko tahab aasta lõpuks kasumisse

Margus Malsi sõnul tähendab see hulga mittetootva personali koondamist. Praegu 550 töötajaga Walko uus omanik on teatanud kuni viiendiku töötajate koondamisest.

Walko värske finantsdirektor Kuldar Veere ütles, et kasuminumber tuleb sel aastal aga väike, sest tehas vajab investeeringuid. Kiired investeeringud poole aasta jooksul nõuavad miljon krooni ja pikaajalised lähema kolme-nelja aasta jooksul 10 miljonit krooni, selgitas Veere. Kuhu täpselt investeeringud lähevad, sellest on tema sõnul veel vara rääkida.

Walko arengukava valmimine on lähema paari kuu küsimus, lausus Margus Mals. Tema sõnul tuleb esimeses järjekorras viia normi firma kulud.

Kuldar Veere kinnitusel muutub kindlasti firma töökorraldus ja tootevalik. See ei tähenda tema väitel sugugi pealisrõivaste tootmise asendamist muu toodanguga. «Ent kui vaadata Baltika edu pealisrõivaste tootmisel, on meil palju õppida,» märkis ta.

Mais koguneb Walko aktsionäride erakorraline üldkoosolek, mis valib nõukogu ja arutab firma uut põhikirja, teatas Veere. Probleem on selles, et Vepsit ostis 74 protsenti aktsiatest, aga sai ainult veidi üle poole häältest, märkis ta.

Põhikirja muutmise tingib Veere ütlusel äriseadustik, mis ei näe ette eelisaktsiaid. Üldkoosoleku valitud nõukogu omakorda valib uue juhatuse ja vabastab senise. Praegu on Walko juhatuse esimees erastamisagentuuri läbirääkimiste osakonna peaspetsialist Boris Polov.

Margus Mals töötas seni Hoiupanga Tallinna regiooni direktorina. Kuldar Veere oli seni Pindi Väärtpaberite ASi finantsdirektor. Walko senine peadirektor Urve Tjulkina jätkab ettevõttes tööd tootmisdirektorina.

ASi Pindi Invest tütarettevõte AS Vepsit ostis 19. aprillil 74 protsenti Walko aktsiaid, mis olid riigi omanduses. Ülejäänud 26 protsenti aktsiapakist kuulub põhiliselt tehase töötajatest väikeaktsionäridele.

Hetkel kuum