6. mai 1996 kell 22:00

Lähim paradiis asub Prahas

Nii Viin kui Praha kuuluvad Euroopa suviste paradiiside kilda. Hinnas on nii bussi- kui autoreisid.

Mugavusi armastav reisija valib lennuki, mis teeb puhkuse olenevalt valitud linnast bussireisiga võrreldes küll mitme tuhande krooni võrra kallimaks, ent kohale jõutakse märksa kiiremini. Baltic Toursil on neljapäevane pakett Viini, mis lisaks transpordile ja majutusele võimaldab broneerida kümmekond ekskursiooni hinnaskaalas 470--1800 krooni.

Lennureise korraldavad laekunud andmeil Reisiekspert, AGEBA-E ja Vespal, kuid kliendi erisoovide põhjal seatakse sõidugraafik kokku igas suuremas reisibüroos. Kliendi ideest on välja kasvanud näiteks sõit kümnevõistlusele Götzisesse.

Toetuda võib ka soome reisikorraldajate pakkumustele, millest tunduvad huvitavamad Aurinkomatkade perekesksed puhkused Austria mägikuurortides Söllis ja Zell am Sees. Prahasse pole mõtet sõita soomlaste vahendusel. Ka meie firmadel on piisavalt suhteid. Samas tasuks tutvuda soomlaste ekskursiooniprogrammiga.

Kultuurinähtuste tutvustamisele alati tähelepanu pöörav Reisiekspert pakub näiteks Viini riigiooperi või Schönbrunni lossis toimuva kontserdi pileteid. 300--2000 ?illingit maksev pilet tagab mugavustega õhtu. Seisukohad riigiooperis maksavad alates 15 ?illingist.

Ühe sihtpunktiga bussireisile meelitab peaaegu olematu hind. See on sobiv variant neile, kes on nõus reisi jooksul kaks ööd bussis magama. Nii Eutour, Kadaka Reisid kui Tokkroos sõidutab Prahasse 1,5 päevaga.

Keda organiseeritud vaatamisväärsuste külastamine ei huvita, võib ju ka rühmast eralduda, ehkki suurem osa väärt ekskursioone on paketi hinna sees. Muuseumid reeglina paketti ei kuulu, nende valiku saab giidi soovitusel teha kohapeal. Austrias maksab muuseumipilet Eutouri andmeil ca 40--60 ?illingit, lossid 60--70 ?illingit. Kadaka Reiside andmeil on T?ehhis muuseumipiletid hinnavahemikus 60--80 T?ehhi krooni.

Enamik reisikorraldajaid jätavad turistile vabaduse valida lõuna- ja õhtusöögi paik ise. Austrias peaks tagasihoidlikule restoranilõunale arvestama vähemalt 150 ?illingit, kuid õlletubades ja kohvikutes tuleb odavamalt toime.

T?ehhi puhul on lihtsam, kuna hinnatase on Eestiga enam-vähem sarnane. Tokkroosi andmeil kulub eineks tagasihoidlikus restoranis ca 120 Eesti krooni, stiilses õlletoas aga ca 60 krooni.

Hetkel kuum