6. mai 1996 kell 22:00

Raua-Robert Vähi nõunikuks

Alates eilsest töötab ettevõtja Robert Lepikson peaminiser Tiit Vähi nõunikuna. Lepikson hakkab Vähile nõu andma omandireformi, erastamist ja riiklike aktsiaseltside töökorraldust puudutavates küsimustes.

Tõenäoliselt suudab Lepikson anda hüva nõu, sest kõigis loetletud valdkondades on tal korralik kogemustepagas ja teda on iseloomustatud kui tugevat administraatorit.

Kaitseministeeriumis oli Lepiksoni kompetentsis Nõukogude armeest mahajäänud vara osas süsteemi loomine. Süsteem sai loodud, kui meenutada Inglise puidufirma minemapeletamist Paljassaare Katariina kailt, riigile soodsamate renditingimuste väljapigistamist Dekolilt Koplis. Lisaks on Lepikson hästi kursis erastamisasjadega, kuna on erastamisnõukogu liige. Lepiksoni tõsisem karjäär algas Tallinna helikassetitehases, kus tema laeks jäi peainseneri koht. Sealt kutsus Heldur Tõnisson ta Avantekki, kus Lepikson metallimaigu suhu sai. Edasi tuli EMEX ja kaitseministeerium.

Hetkel kuum