9. mai 1996 kell 22:00

Bussitööstus jõuab madalseisust välja

Bussitootjad jälgivad suure huviga ka Ida- ja Kesk-Euroopa riikide arengut, sest nende riikide bussipark on tänase seisuga kas amortiseerunud või lähiaastatel amortiseerumas. Seega tekib neil peagi vajadus suure koguse uute busside järele. See tõotab suuri tehinguid ka bussitootjatele, kes maailmas päris tippu ei kuulu ja kelle hinnatase on nn suurtega võrreldes madalam.

Maailma suurimaks bussitootjaks on endiselt konkurentsitult Mercedes, ehkki nende tootmismaht mullu mõnevõrra langes. Maailma bussitootjate esikümnest langes tootmismaht mullu vaid Mercedesel, kolmandal kohal oleval Hinol ja esikuuikut lõpetaval Isuzul.

Protsentuaalselt suurendas oma tootmist mullu kõige enam maailma viies bussitootja Setra, kelle tootmise kasv võrreldes 1994. aastaga oli enam kui kahekordne. ÄP

Hetkel kuum