9. mai 1996 kell 22:00

Klementi ootab sügist

Iga Klementi tuhandekroonise aktsia omanik teenib seega 93 krooni ja 30 senti. Dividendide maksmine sügisel on tingitud tootmise hooajalisusest, sest kevadel tuleb osta sügishooajaks materjal, märkis Madis Võõras. «Praegu tuleb piirata raha väljumist,» kinnitas ta.

Võõrase sõnul oli dividendide väljamaksmine sisuliselt sundotsus kuna ettevõtte suuromanik AS Klementi Kaubandus võttis eelmisel aastal avansidividendidena 1,4 miljonit, mida kasutati erastamismakseteks. Klementi Kaubandusele kuulub 80 protsenti Klementi aktsiatest.

Aktsionäride üldkoosolek valis esmaspäeval senise juhatuse esimehe Ardo Kamratovi ettevõtte nõukogusse, mis omakorda kinnitas Madis Võõrase juhatuse esimeheks. «Juhatus kattub nüüd tegevdirektsiooniga,» märkis Võõras. Nõukogule jääb strateegiliste otsuste tegemine, igapäevase juhtimise küsimused otsustab juhatus, tõdes ta.

Võõrase kinnitusel plaanib Klementi tollimaksu kadumise järel tõsiselt Venemaa turule minekut. «Senimaani ei läinud sinna torkima, arvestades kui keeruline see on,» nentis ta. «Aga Venemaa turgu ei saa ignoreerida.»

Klementi senises ekspordis annavad tooni allhanketööd Soome ja Rootsi firmadele, mille kohaselt tellija materjali ja lõigete järgi õmmeldakse Eestis rõivad kokku.

Praegu käivad läbirääkimised Soome naisterõivaste tootjaga P.T.A. Group Oy, et Klementi hakkaks valmistama naiste pealisrõivaid oma ostetud riidest. Firmalt nõuab see täiendavat käibekapitali, ent on tulusam ja samavõrra ka riskantsem, kommenteeris Võõras. «Kui ostame materjali ja tuleb praak, siis on see meie probleem,» tõdes ta.

Lepinguni soomlastega peaks jõudma sügisel, teatas Võõras. Esimese partii õmblemiseni võib seejärel jõuda tuleva aasta algul, täiendas ta. Lepingu järgi garanteeriks Soome firma rõivaste müügi Soomes ja Rootsis, lisas Võõras.

Hetkel kuum