12. mai 1996 kell 22:00

T?ehhi seadmed Eestis

Eestisse T?ehhi masinatööstuse toodangut vahendava KT Arengu ASi müügijuht Heiki Riisberg märkis, et T?ehhi tootjad on valmis müüma Eesti ettevõtetele seadmeid ja tegema koostööd. «Näitus korraldatakse siin t?ehhide eestvedamisel,» teatas Riisberg.

Ta teatas, et näiteks töötlemispinkide tootmisel on t?ehhidel pikaajalised kogemused ning neil on Euroopas hea reputatsioon, kuid paljud siinsed ettevõtted ei ole valmis ega võimelised tootmisseadmetesse investeerima.

«Huvi iseenesest nende seadmete vastu on olemas,» lisas Riisberg samas.

«T?ehhi piimatöötlemisseadmed on minu teada nõukogudeajast mitmes Eesti piimatööstuses kasutusel ja seda koostööd võiks jätkta,» lausus Riisberg.

ASi Põlva Piim tootmisdirektor Aavo Illak rääkis, et kunagisest ajast on ettevõttes tõepoolest olemas tollase T?ehhoslovakkia seadeldis ning see on seni igati korralikult töötanud. «Ei saa midagi halba selle kohta öelda,» ütles Illak.

Samas ta märkis, et ega t?ehhidel ei ole eriti suuri traditsioone piimatöötlemisseadmete tootmisel. Uute seadmete ostmisel vaatab Põlva Piim tõenäoliselt Lääne-Euroopa toodangu poole. «Piimandusseadmete valmistamisel annavad tooni siiski Saksamaa, Rootsi ja USA,» lausus Illak.

Hetkel kuum