20. mai 1996 kell 22:00

Moskva Viamond ei tule kohtusse

Põhja-Eesti Panga (PEP) ja Moskva kütusevahendaja Viamond Ltd kohtuvaidlus pankrotistunud ASi LMRA Holding eesõigusnõude tunnustamise asjus lükkus reedel Tartu linnakohtus juba teist korda edasi, sest Viamondi esindaja ei ilmunud kohtusse.

PEPi juristi Erik Mõttuse sõnul lubas Tartu linnakohtunik Viamondile veel ühe kutse saata. Tema andmeil on Viamond oma tegevuse lõpetanud ega asu ülesantud Moskva aadressil, kuigi on kõik kohtukutsed kätte saanud. LMRA Holdingu pankrotimenetluse algataja ja suurim võlausaldaja Viamond vaidlustas eelmise aasta 12. mail nõuete kaitsmise koosolekul PEPi 13,8 miljoni kroonise eesõigusnõude.

Mõttuse sõnul vaidlustas Viamond PEPi pandilepingust vaid selle osa, kus PEPile oli panditud naftasaadusi.

«Kuigi see puudutab suurt summat, ei ole sellel mingit praktilist tähendust, sest naftat pankrotivara hulka ei arvatud,» selgitas Mõttus. ÄP

Hetkel kuum