26. mai 1996 kell 22:00

Tööstuspank loodab lähipäevil valitsuse ja Eesti Talleksiga kokkuleppele jõuda

Tööstuspanga pretensioonid Eesti Talleksi vastu ilmnesid pärast kunagise tootmiskoondise Talleks erastamist, kui selgus, et erastamisprotsessis ei võetud arvesse panga võlanõudeid.

Samas kulus Tööstuspangal aega oma täpse võlanõude esitamiseks. Kui 1993. aasta algul oli võlasummaks 450 000 krooni, siis aasta jooksul täpsustati see 1,9 miljoniks krooniks. Tänase seisuga on võlasumma koos laenuprotsentidega kasvanud panga väitel 2,8 miljoniks krooniks.

Tänavu märtsis tegi Tööstuspanga juhatuse esimees Margus Hanson ettepaneku määrata kompromiss-summaks 2,4 miljonit krooni. Valitsust esindav erastamisagentuur ega Eesti Talleks ei nõustunud nii suure summaga.

Äripäeval on andmeid, et kompromiss-summaks saab 1,4 miljoni krooni ringis.

Hetkel kuum