• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lepingu sõlmimine välispartneriga

  Rahvusvahelise kaupade ostu-müügilepin-gu puhul tunnistab Eesti ainult lepingu kirjalikku vormi.
  Kirjaliku vormi all mõistetakse peale kirjaliku ja allkirjastatud dokumendi ka teadet, mis on saadetud kirja, telegraafi või teletaibi teel. Faksi teel saadetud teadet ei saa juriidiliselt lugeda kirjalikus vormis teateks.
  Siiski tuleb arvestada, et rahvusvahelise eraõiguse normide järgi kohaldatakse lepingu vormile selle sõlmimise maa seadust, kui pooled pole kokku leppinud teisiti. Näiteks loetakse leping sõlmituks sellel maal, kus pakkuja saab teise poole saadetud nõusoleku kätte.
  Seega ei pruugi alati lähtuda põhimõttest, et rahvusvahelised kaupade ostu-müügilepingud, mille üheks pooleks on Eesti isik, peavad olema sõlmitud kirjalikus vormis. Võib kasutada ka faksi teel lepingu sõlmimist, mis juriidiliselt võrdub suulise lepingu sõlmimisega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Balti börsid taastuvad täna eilsest langusest
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Eilne punane börsipäev on täna asendunud kasvuga ning mitmed Tallinna börsi aktsiad on tugevalt plusspoolel.
Kuidas me 505 euroga teenisime 14 333 eurot?
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Neliteist tuhat kolmsada kolmkümmend kolm eurot genereeritud 505-eurose investeeringuga. Sellise konto puhul on tulu/kulu suhe 28-kordne ehk kui klient investeerib 1 euro, teenib ta tagasi 28 €.
Lauri Meidla: mu kõige kallima vea teevad investorid sel aastal järele
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.
Investor Lauri Meidla jagas täna investor Toomase konverentsil oma kõige karmimaid investeerimisvigu. Tema sõnul on eksimusi 30-40 ja pihta saamisi kordades vähem. Eelmise aasta kalleim viga aga maksab talle kätte aastaid.