• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Põltsamaalased soovitavad ööbida telgis

  Põltsamaa ettevõtjad naudivad suve, kuna linna kultuuri- ja spordielu on tihe, mitmekülgsete võimalustega. Tõsine hirm on aga selle ees, kui tõepoolest satub külla väärikas äripartner -- majutusvõimalusi justkui polegi.
  Põltsamaa soliidseima söögipaiga nimetuse pälvis konkurentsitult restoran Konvent, mis asub ajaloolises konvendihoones ning on Ahto Äriteenuste OÜ juhataja Ando Timmi sõnul stiilse interjööriga, märksõnadeks sobiksid kivi, puit, sepised. Restoranis pakutakse ka firmaroogi. Paari vastanu arvates võiks küll teenindus olla kiirem ja toiduvalik suurem, ent öeldu kõlas pigem soovituse kui etteheitena. Alternatiivina pakuti Adavere tuulikut.
  Argilõunaks soovitasid vastanud üksmeelselt linna servas asuvat Alexela kohvikut, kus peaks pakutama vähemalt kümmet erinevat praadi.
  Hinnad ei ole röövellikud, restoran on avatud ka õhtul. Pärna poe juhataja Tatjana Vahi sõnul on linnas teisigi kohvikuid, ent nende tase pole just kõige kõrgem -- ohjeldamatut õlle- ja sigaretilembust on märgata nii seltskonnast kui tunda õhust.
  Sportimisvõimalustega olid vastanud rahul. Spordihallis on nii pallipaltsid kui ujula. Viimane hakkab tööle taas sügisel. Jõusaal tegutseb Põltsamaa Felixi ruumides, ent naispere kurdab neile sobilike jõumasinate vähesuse üle. Aeroobikatunnid toimuvad keskkooli võimlas.
  Suvine spordielu koondub jõe äärde, kus on ka kena liivane rannariba. Seal on nii minigolfi- kui tenniseväljak, ka vesirattad ja paadilaenutus. Aeg-ajalt peetakse golfiturniire. Aastakümneid on peetud sportlikke Põltsamaa jõe mänge.
  Õhtustest vaba aja veetmise võimalustest peeti parimaks vabaõhuüritusi, ent kui tekib soov tantsida, võib minna restorani Konvent, kus nädalavahetusel esineb sageli ansambel.
  Keskkooliealistele ja veidi vanematele meeldib käia diskobaarides Joy ja City, kus saab päeval ka süüa. Söögi kvaliteeti kommenteerida ei osatud, kuna vastanutel puudus vastav kogemus.
  Majutusvõimalustega on Põltsamaal keeruline. Juhuslikul läbisõitjal soovitatakse naljatamisi kaasa võtta telk, mida õnnestub ehk linnapiiridest väljas püstitada. Soliidsete külaliste puhul võib abi saada vaid linnavalitsuselt, kellel on külaliste tarbeks korda seatud korter. Seni on ettevõtjad külalistele öömaja andnud oma kodus.
  Kultuurielu, mis on suveperioodil väga aktiivne, on koondunud kultuurimaja ja suurepärase akustikaga kiriku ümber. Kultuurimajas eksponeeritakse näitusi ning tegutseb kohalik näitetrupp, kelle esinemisi alati oodatakse.
  Ka juulis toimuvatel Põltsamaa lossi päevadel on kavas ulatuslik kultuuriprogramm. Tutvuda võib ka maakonna mõisatega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.