18. juuni 1996 kell 22:00

Suurenenud ostusurve tõstis hindu

Eile juhtus see, mida paljud investorid vaikselt lootsid ja mis aktsia hindade paari viimase päeva kukkumise järgset hinnataset arvestades oli igati loogiline jätk -- aktsiate hinnad hakkasid suure ostusurve tagajärjel kiiresti tõusma.

Kõige kiiremini kerkisid kaks reedest ja esmaspäevast suurimat kukkujat, Hoiupank (14,01%) ja Tallinna Pank (10,29%). Tõus oli sedavõrd kiire, et näiteks täpselt keskpäeval ostetud aktsiad olid juba poole tunni möödudes võimalik kasudega maha müüa.

Eilne järelturu kogukäive oli 21 077 303,14 krooni, mis on suurim käive juunis. 44% kogukäibest moodustas Balti Kasvufondi osak. Börsil oli suurima käibega Hansapanga aktsia (4,81 mln kr), üle miljoni krooni ulatus ka Tallinna Panga aktsia käive.

Peale pikka langust eile indeksid tõusid. Üldindeks kerkis 267,13 punktile ja pangasektori indeks 291,30 punktile.

Hetkel kuum