25. juuni 1996 kell 22:00

IMFita ei saa Leedugi läbi

See oli maikuus, kui uhked ja kangekaelsed leedulased rahvusvahelise valuutafondi koostatud majanduspoliitika memorandumi ja koos sellega kogu IMFi pehmelt öeldes puu taha saatsid. Läks ka. Nüüd on Leedu peaminister ja Leedu Panga juhatuse esimees IMFi direktorile saatnud pika patukahetsus- ja palvekirja, milles lubavad meelt parandada ja edaspidi igati eeskujulikult käituda.

Ilmselt pole leedulastel IMFist jätkuvalt sooja ega külma, küll aga on karjuv rahahäda leedulased jalalt jalale keksima pannud. Häda pidi härjagi kaevu ajama, ajab ka Leedu valitsuse raha küsima. Täna teeb IMFi juhtkond otsuse, kas Leedu valitsuse hädakisa nende kõrvu kostub. Kui kostub, saab Leedu järjekordsed 30 miljonit dollarit laenuraha, mis on osa 1997. aasta oktoobrini lubatud 200 miljonist. Vastutasuks tuleb Leedul alandada põllumajandussaaduste impordimakse.

Hea, kui mõistus pärastpoolegi koju tuleb.

Hetkel kuum