• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Raudtee peaks müüki minema

  Peaministri majandusnõunik Hardo Pajula peab õigeks RE Eesti Raudtee mahamüü-mist. Firma mullune puhaskahjum oli 2,38 mln krooni ja käive 790 mln krooni.
  Pajula sõnul ei suuda Eesti Raudtee ilma subsiidiumita ära elada. «Mahamüümise kõrval on teine võimalus: anda raudtee kontsessioonilepinguga firmale, mis suudab sinna oskusteabe ja raha sisse viia,» lisas Pajula.
  Peaministri majandusnõuniku kinnitusel on raudteefirma ostmise vastu huvi, eriti Tallinna--Narva lõigu vastu.
  Eesti Raudtee ökonoomikaosakonna juhataja Raivo Pedaniku sõnul ei suutnud raudtee kaubaveo kasum ja riigi dotatsioon reisijaveo kahjumit katta. «Riigi dotatsioon katab ainult kolmandiku kohalike reisijavedude kuludest,» tunnistas ta.
  Kohalik reisijavedu tõi Eesti Raudteele mullu kahjumit 104,8 mln kr. Riik toetas reisijavedu 33,4 miljoniga. Rahvusvahelise reisijaveo kahjum oli Eesti Raudteel 21,2 mln kr. Pedanik prognoosis tänavust kahjumit mullusest suuremaks. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Idud löövad senist rekordit pika puuga
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Läinud aastal rekordiliselt raha kaasanud siinsed idufirmad teevad tänavu ilmselt uue rekordi. Aasta esimeste nädalatega on kaasatud peaaegu sama palju raha kui eelmisel aastal kokku. Jaanuariga ulatub kaasatava kapitali maht 900 miljoni euroni.
Enefit Green investeerib Kirde-Eestis tuuleparki 28 miljonit
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.
Riigi- ja börsifirma Enefit Green tegi kaks investeerimisotsust ning alustab tuulepargi rajamist Ida-Virumaal Purtses ja päikesepargi ehitust Poolas Debnikus.