• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansa Liising alustab Leedu turu hõlvamist

  Juba aasta Lätis tegutsenud Hansa Liisingu tütarfirma Hanza Lizings turuosa on Toomingu sõnul praegu 20 protsenti. Toomingu kinnitusel plaanib Hansa gruppi kuuluv Hansa Liising jõuda Lätis ja Leedus liidrirolli, omades mõlemas riigis 40 protsenti turust.
  Hansa Liisingu finantsdirektori Tarmo Rootemani kinnitusel ei ole põhjust karta, et Leetu minek oleks liialt riskantne. «See, mis toimub praegu Eesti majanduses, saabub Lätti-Leetu mõne aja pärast,» lisas ta.
  Investeeringu seisukohalt on oluline olla kohal just majandusliku stabilisatsiooni alguses, et hiljem selle pealt teenida, ütles Rooteman.
  Leedus on Mart Toomingu kinnitusel ainult üks arvestatav liisingufirma, mille asutas Vilniuse Pank neli kuud tagasi.
  «Ka Lätis pakub nende suurim pank Parex liisimisteenust, kuid seal tegutsetakse panga allosakonnana ja struktuurid ei ole veel välja kujunenud,» ütles Tooming.
  Toomingu sõnul oli Läti liisinguturu maht pool aastat tagasi 15 miljonit dollarit. Samal ajal oli Eesti turu maht Toomingu sõnutsi 80 miljonit dollarit.
  Toomingu sõnul töötab Hansa Liisingu Läti tütarfirmas praegu neli inimest, kes sõlmisid eelmisel aastal kokku 90 tehingut. Firma kasum oli esimesel poolaastal 260 000 krooni ning bilansimaht 16 miljonit krooni.
  «Plaanisime Läti investeeringu tagasi teenida ühe aastaga. Leedus võiks sisseelamine toimuda analoogselt,» ütles Tooming.
  Enne Riiga minekut teostas Hansa Liising Läti ja Leedu projekte Eesti vahendusel, kinnitas ta.
  Vilniuses asuva Eesti saatkonna majandusnõuniku Toomas Kahuri sõnul tegutseb seni Leedus ainsa sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile kuuluva firmana kindlustusselts Bico. «Lisaks taotleb Levicomi ning Levi ja Kuto tütarfirma Levitel kaabeltelevisioonilitsentse. Ja samuti on Leedus mitme Eesti firma esindus,» ütles Kahur.
  Hansa Liisingule kuulub Eesti liisingühingute liidu andmetel praegu Eesti turust 59 protsenti.
  «Järgnevad Hoiupanga Liisingu AS kümne ja Ühisliising ning HF Liising kaheksa protsendiga,» selgitas liidu tegevdirektor Reet Hääl.
  Mart Toomingu ütlusel Hansa Liisingu turuosa kindlasti langeb. «Me ise leiame, et loomulik ja normaalne oleks turuosa kuni 40 protsenti,» ütles ta.
  Hansa Liisingu finasntsdirektori Tarma Rootemani sõnul lõpetas firma esimese poolaasta 768,7 miljoni kroonise bilansimahuga. Firma esimese poolaasta kasum oli 16,1 miljonit krooni.
  Rootemani sõnul planeerib Hansa Liising aastakasumiks 28 miljonit krooni.
  Hansa Liising sõlmis tänavu esimesel poolaastal 1630 kliendiga kokku 2926 lepingut.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.