• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oli hea rääbisesuvi

  Peipsist püüdis sel suvel rääbist viis suuremat kalapüügifirmat: ASid Peipsi Kalamees, Peipsi Laine, Kallaste Kalur, Laine ja Dagofisk. Kui palju rääbist igaüks eraldi välja püüdis, ei osanud firmajuhid öelda, sest kokkuvõtteid pole veel tehtud.
  «Arvan, et püüdsime alla 20 tonni, mis on mullusest märkimisväärselt parem saak,» ütles ASi Peipsi Kalamees kaubandusdirektor Gennadi Grigorov. Umbes sama suurt väljapüügikogust nimetas ka Kallaste Kaluri juhatuse esimees Fjodor Pleshankov. Tema sõnul oleks tänavu võinud järvest seda heamaitselist kala hoopis rohkem välja tuua, aga firmad pidid järgima neile kehtestatud püünisepiiranguid.
  Väljapüügi reguleerimine aitab säilitada Peipsi kalavarusid ja nii jagub kalameestel ka järgnevateks aastateks tööd.
  Tartus maksis suitsurääbise kilo sel suvel 35 krooni, jahutatud rääbis oli poole odavam.
  Täna, 1. augustil algab Peipsi järvel ahvena ja koha mutnikupüük, rääbisepüügihooaeg lõppes nädalapäevad tagasi.
  Ahvenat ja koha turustatakse nii vahendusfirmade kaudu kui ka otse põhiliselt Saksamaale ja Hollandisse. Eestisse jääb neist Peipsist väljapüütud kaladest vaid tühine osa.
  «Oleme üle saanud vahepealsetest turustusraskustest Lääne-Euroopas, mille põhjustasid Poola kalurid oma odava kalaga,» ütles Gennadi Grigorov.
  Tema sõnul on Eestist püütud kala Poola omast parema kvaliteediga ja seepärast makstakse selle eest rohkem.
  AS Peipsi Kalamees on lääne turule orienteerudes rajanud ka oma fileerimistsehhi, et kala eest kõrgemat hinda saada.
  Edukalt läks Peipsi kaluritel ka kevadine tindipüük. Näiteks põhiliselt Kolkja külas baseeruv Peipsi Kalamees püüdis välja ligi sada tonni tindikala, millest 40 protsenti müüdi jahutatult Venemaale, ülejäänu kuivatati või konserveeriti kohapeal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.