4. august 1996 kell 22:00

Börs hakkab noteerima avatud fondide osakuid

Meigase sõnul oli otsus tingitud fondide poolt üles näidatud huvist. Milliste fondidega tegemist on, ei soostunud Meigas nimetama, põhjendades seda konkreetsete taotluste puudumisega.

Ülejäänud muudatused olid Meigase sõnul seotud kauplemisreeglite detailidega, mis investoreid ei mõjuta. «Tegemist on sisuliselt redaktsiooniliste parandustega,» lisas ta.

Tehtud muudatused tulenesid börsi senisest praktikast ning viisid reglemendi tegeliku olukorraga vastavusse.

Börsi juhatus muutis rangemaks maaklerite ostu- ja müüginoteeringute esitamise, et vältida väga laia noteeringute vahet. «Turutegija peab olema valmis iga hetk ostma ja müüma, suur noteeringute erinevus seda ei võimalda,» lausus Helo Meigas.

Börs püüab tagada, et börsisüsteemi kaudu sõlmitud tehingud ka tegelikult toi-muksid. Vältimaks olukorda, et tehing ei toimu ostjapoolse väärtpaberite puudumise tõttu, on börs hakanud kasutama automaatset laenamist.

Meigase sõnul pole noteerimiskomisjonile laekunud ühtegi uut avaldust. «Tõenäoliselt muutub pilt alles sügisel, mil puhkused on läbi ja turg elavneb,» lisas ta. Hüvitusfondi VII seeria obligatsioonide noteerimise otsustab börsi noteerimiskomisjon kõigi eelduste kohaselt järgmisel esmaspäeval.

Hetkel kuum