20. august 1996 kell 22:00

Hotellid kallimad

Hogg Robinson BTI on Suurbritannia juhtiv reisi- ja konsultatsioonifirma, mis on spetsialiseerunud hotellikohtade reserveerimisele ning mis on hotellihindu võrdlevalt uurinud juba kümme aastat.

Hotellihindade tõus kajastab loomulikult suurenenud nõudlust, kuid ühtlasi näitab see kasvanud huvi kallimate hotellikohtade vastu. Näiteks ärireisijad peatuvad jälle nelja- ja viietärnivõõrastemajades, mida nad kriisi ajal ei teinud, sõnas Hogg Robinsoni tegevdirektor Carolyn Moore.

Konsultatsioonifirma Pannell Kerr Forsteri andmetel kallinesid eelmisel aastal kõige enam Helsingi ja Stockholmi hotellide hinnad. Firma prognoosi kohaselt on hotellikohtade nõudlus lähitulevikus hea Helsingis, Stockholmis, Londonis ja Edinburghis, tunduvalt halvem Saksamaal, Austrias, Belgias ja Prantsusmaal. Seda kinnitab ka Hogg Robinsoni uuring, mille kohaselt on tänavu hotellid odavnenud just Prantsusmaal, Belgias, Hollandis ja Saksamaal.

Kõige rohkem on hotellid tänavu kallinenud Jaapanis, kus hind tõusis 27,95%. Kalleim ööbismaa on aga nagu mullugi Venemaa. KL

Hetkel kuum