• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Leedu valitsus toetab riiklikku kommertspanka

  «Valitsuse mõtteviis sai võidu,» ütles panga ajutine haldur Gintautas Ciapas aktsionäride koosoleku tulemusi kommenteerides.
  Kui aktsionärid ei oleks aktsiate annulleerimist heaks kiitnud, oleks aktsiad 1. septembrist automaatselt tühistatud vastavalt riikliku kommertspanga restruktureerimise seadusele, mille parlament teisipäeval heaks kiitis.
  Seaduse kohaselt saab riiklikust kommertspangast sajaprotsendiliselt riigile kuuluv pank, millesse valitsus investeerib aktsiakapitaliks 150 miljonit litti. Sellest 140 miljonit litti moodustavad väärtpaberiemissioon ja 10 miljonit litti riigieelarve subsiidium. Peale selle antakse pangale 90 miljonit litti laenu likviidsuse säilitamiseks.
  Hiljem kavatseb valitsus, mille kontrolli all on umbes 25 protsenti pangaaktsiatset riigis, panga maha müüa. Potentsiaalsed ostjad on Hermis, Zemes Ukio, Tauras ja Vilnius Bankas.
  Praegu on LKVB-l 3882 võlgnikku ja kohtuasi on käimas 34 suhtes.
  LKVB bilansimaht kahanes 1. jaanuarist 19. augustini 353 miljoni liti võrra ja oli 733,2 miljonit litti. Hoiuste maht kahanes 3,5 korda ja oli 75 miljonit litti. Laenude maht kahanes 46 miljoni liti võrra ning moodustas 635,5 miljonit litti. 33 protsenti laenudest on halvad laenud.
  Panga suurimate võlglaste seas on 15 ettevõtet. Näiteks Leedu klaasitootja Panavezio Stiklas Co peaks maksma 11,1 miljoni liti suuruse valitsuse poolt garanteeritud laenu tagasi 1997. a septembriks, järgmisel aastal on ka suurima kohaliku naftafirma Lietuvos Kuras Co 9 miljoni litise laenu tähtaeg.
  Selle kuu esimese 12 päevaga oleks pangale pidanud tagasi makstama 6,5 miljonit litti laene, kuid võlgnikud maksid vaid 3,5 miljonit litti.
  Üks erakapitali esindavatest aktsionäridest, kes kontrollib 150 000 aktsiat, lubas pöörduda Haagi rahvusvahelise kohtu ning Leedu konstitutsioonikohtu poole, et kaitsta erakapitali huve. ELTA-ETA-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Keskpanga kohtumine pani turud langema
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Föderaalreservi otsuse valguses võttis USA börs peale hommikust tõusu suuna alla, vahendab Yahoo Finance.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Juubel: 80aastased Eesti ettevõtjad, kes on jätkuvalt sadulas
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Ettevõtlikud ja ärivaistuga inimesed löövad läbi alati. Et aga karmis ärimaailmas enam kui 30 aastat firmat edukalt majandada, peab jätkuma visadust ja muidugi peab tegevus olema meelepärane, kirjutab Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.