• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimatootjad valmistuvad ühinema

  KPÜ Eesti Piim juhatuse esimees Jaanus Murakas ütles, et nende eesmärgiks on haarata võimalikult suur osa töötlevast tööstusest oma kontrolli alla.
  «See on ajalooline sündmus, et nii palju piimatootjaid nõustus lõpuks ühise laua taha istuma,» möönis Murakas. Tema väitel oli reedel koos kümne piimaühistu juhatused, kokku 40 inimest, kes ühehäälselt volitusele alla kirjutasid.
  Eesti Piima juhatusele antud volituste tulemusena soovivad Eesti piimatootjad näha konkreetset plaani, kuidas saaksid tootjad ühineda.
  Muraka sõnul on piimatootjaid ära tüüdanud suurte tööstuste omavaheline kemplemine piimarahade ümber ning seetõttu tahavad siinsed piimatootjad luua sarnase organisatsiooni, nagu on Valio Soomes või Arla Rootsis.
  Murakas märkis, et piimatootjatel on senise piimanduspoliitika juures vastumeelne, et suured piimatööstusettevõtted soovivad teenida 10--15 miljoni krooniseid kasumeid aastas, mis on tegelikult saamata jääv piimaraha.
  Jaanus Murakas lisas, et ühinemissuundade väljatöötamise käigus selgub ka see, millist finantseerimisallikat tulevikus kasutama hakatakse.
  1995. aasta seisuga on maaelu arengu fondi raha Eesti tootjatele enim vahendanud Virumaa Kommertspank, kelle osa on 48 protsenti. Ühispanga vahendatud summade osakaal maaelu fondist on 7 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.