• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Kütus tahab Nestele aktsiaid müüa

  Aktsiate müügist Nestele on räägitud ligi aasta aega, meie huvi on hinnas, rääkis Saks. Millal Eesti Kütus ja Neste mingi tulemuseni võiksid jõuda, ei osanud ta veel öelda.
  «Aktsiate ostu on arutatud ja ma ei välista, et Neste aktsiad tõepoolest ostab,» vastas eile Neste asepresident Matti Oksanen. Samas teatas ta, et aktsiate hinnast Eesti Kütusega veel konkreetselt räägitud pole.
  «Neste selles tehingus küll aktiivsem pool ei ole,» tähendas Oksanen.
  Sellel nädalal teatas Toomas Saks, et Eesti Kütus võib ASile AA-Õligrupp tasuda 20 miljoni kroonise võlanõude firmade Traffic Service ja Estonian Transoil aktsiate müügist saadud rahaga.
  Läbirääkimised AA-Õligrupi, Eesti Kütuse ja majandusministeeriumi esindajate vahel käivad, kuid seni pole veel ühelegi dokumendile võlanõude osas alla kirjutatud.
  «Oletan, et kokkuleppeni jõutakse septembri esimesel poolel,» kommenteeris AA-Õligrupi juhatuse esimees Aadu Luukas.
  ASi Estonian Transoil ja ASi Traffic Service aktsiad on seda väärt, et võlanõue saaks tasutud, hindas majandusministeeriumi asekantsler Arvi Hamburg. «Mina hindan neid üle kahekümne miljoni,» lisas Toomas Saks.
  Võlanõue ja selle täitmine ei tähenda, et Eesti Kütus sooviks Estonian Transoili ja Traffic Service'i aktsiaid iga hinna eest müüa, märkis Saks. Rohkem on see seotud Eesti Kütuse huvidega, lisas ta.
  «Eesti Kütusel on võimalik panna raha tootvamalt tööle,» tähendas Saks.
  Eesti Kütusele kuuluvate aktsiate müügist on huvitatud ka majandusministeerium, sest ühegi aktsia pealt riik seni midagi teeninud pole. «Neste on nii tark firma küll, et oskab aasta lõpul investeerida ja siin kasumit ei näita,» ütles Arvi Hamburg. «Ei saa öelda, et me aktsiate müügist lausa huvitatud oleme, aga ega me vastu ka ei ole.»
  Kütuseterminaali Estonian Transoil aktsiakapital on Krediidiinfo andmetel 400 000 krooni.
  Firma aktsiatest kuulub 55 protsenti Nestele ja 45 protsenti Eesti Kütusele.
  Kütusemüügifirma Traffic Service aktsiakapital on 267 500 krooni, Nestele kuulub 60 protsenti ja Eesti Kütusele 40 protsenti aktsiatest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.