1. september 1996 kell 22:00

Liha hind tõuseb

Rakvere lihakombinaadi peadirektor Peeter Maspanov kinnitas, et kokkuostuhinna tõstmine on tingitud järjest vähenevast sealiha kogusest Eestis. Tema hinnangul mõjutab kokkuostuhinna tõus ka toodete müügihinda, mis võib lähiajal tõusta kümne protsendi ringis.

Lihatööstuse Karree tegevdirektor Kalev Villem tunnistas, et praegu on konkurents toorme osas väga tugev ja siin ei päästa ka varumishinna tõstmine. «Kindlasti on oodata ka valmistoodangu hinnatõusu,» ütles ta.

ASi Adavere Lihatööstus tegevdirektor Harri Nukke tunnistas juba eelmisel kuul, et loomade arvu kiire vähenemise tõttu ei suuda Adavere lihakombinaat täita kõiki tellimusi ja seetõttu on ettevõtte käive suvekuudel kokku kuivanud.

Nukke sõnul maksid väiksemad lihatööstused sealiha kokkuostmisel juba augustis kuni 23 krooni kilogrammi eest.

Nii Rakvere lihakombinaat kui AS Karree varuvad kogu oma tooraine Eestist.

Hetkel kuum