• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Soome kärpis intresse

  USA väliskaubanduse defitsiit suurenes juulis 43% võrra 11,68 miljardi dollarini. See kahtlemata negatiivne uudis alandas dollari kurssi esialgu alla 1,51 DEMi, kroonides alla 12.08. Õhtuks oli dollar odavnenud üle kaheksa sendi (12,04 kr). Dow Jones püstitas teisipäeval life high, 5929,52 punkti.
  Soome Pank tegi eile teise katse, et pidurdada marga kursi tõusu, alandades peamist intressi, oksjonimäära, 0,15% võrra, 3,10 protsendini. FIMi kursitõus, mis oli paar päeva kestnud, esialgu peatus ja eile õhtul võrdus FIM 2,665 krooniga. Koos FIMiga odavnes ka Rootsi kroon: eile oli noteering langenud umbes ühe sendi, 1,821 kroonini. Kella viieks olid nii Helsingi kui Stockholmi börs langenud peaaegu ühepalju, ca 0,6%, vastavalt 2142 ja 2032 punktini. Ühispanga aktsia langes Helsingis taas 10 penni, 8,60 margani, mis vastas 22,92 kroonile. Tehingute summa oli 3500 aktsiat.
  Rubla kurss langes Moskvas kahe punkti võrra 5379 RUR/USDni. Tänane ametlik kurss on samuti 5379 RUR/USD.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Vilepuhuja märtri rollist välja tõstmine toob ettevõtjatele uusi kohustusi
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
Selleks, et vilepuhuja julgeks organisatsiooni kitsaskohtadele osundada, peab ta tundma end turvaliselt. Peagi rakenduv Euroopa Liidu direktiiv seab ettevõtetele konkreetsed nõuded tagamaks, et probleemidele tähelepanu juhtija ei satuks märtri rolli.
„Kartke ja oodake halvimat“: häkkerid ründasid Ukraina riigi veebi