22. september 1996 kell 22:00

Ilmub uus spordiajakiri

Uue väljaande peatoimetaja, endine Sõnumilehe ajakirjanik Sven Sommer ütles, et ta ei oska veel öelda, kui suur on ajakirja trükiarv ja millist nime hakkab ta kandma. «Aga meeskond on koos ja sihik on võetud oktoobri keskpaigale,» lisas Sommer.

Ajakirja Kehakultuur traditsioon jätkub võib-olla nüanssides, tahame rohkem keskenduda ajaloo ja sporditeaduse käsitlemisele, tühjad kohad on spordianalüüs ja -uurimus, lausus Sommer.

Sven Sommerile lisaks lahkub Sõnumilehest Tarmo Paju. Palgaliste töötajatena asuvad ajakirja tööle ka Urmo Soonvald ajakirjast Sporditäht ning Kristjan Sooper uudisteagentuurist ETA. Kaasautoritena on Sommeri sõnul ajakirja tegemisel kaasa lüüa lubanud endine Eesti Raadio sporditoimetuse juht Tiit Karuks, kirjastuse Olympia juht Paavo Kivine ja Valter Heuer.

Sporditähte välja andva ASi Inreko Press tegevdirektor Donatas Narmont näeb uues ajakirjas tõsist konkurenti Sporditähele. «Eks ta mingi osa meie lugejatest ikka endale haarab,» tunnistas Narmont. «Aga tuleb edasi võidelda.»

Uue spordiajakirja ilmumist finantseerib NT Kaubanduse ASi juhatuse esimees Mati Kebina. Lisaks loodavale ajakirjale kuuluvad talle ka ajaleht Spordileht, venekeelne spordileht Sport Kurier ja kultuurileht Kultuurimaa. Kebina rahastas ka Spordilehe Atlanta olümpiaraamatu väljaandmist. «Spordilehed on plussis, aga kultuurileht sügavas miinuses,» kommenteeris Kebina oma väljaannete finantsseisu.

Hetkel kuum