9. oktoober 1996 kell 22:00

AS Marlekor lubas tasuda elektrivõla

RE Energiamüük vähendas eile pooleks päevaks ASile Marlekor antavat elektrienergiat, hiljem jõuti kokkuleppele, et Marlekor tasub 1,5 miljoni krooni suuruse elektrivõla järgmise nädala lõpuks.

Tallinna elektrivõrgu dispetsherpuldist lülitati üks Marlekori suunduv kõrgepingekaabel välja kell 10.30 ja taaslülitati viis tundi hiljem, teatas elektrivõrgu valvedispetsher. Selleks ajaks jõudsid pooled kokkuleppele, et Marlekor tasub oma võla kümne päeva jooksul.

Kui Marlekor kokkuleppest kinni peab, võib probleemi lõpetada, ütles Energiamüügi Tallinna osakonna juhataja Veljo Sedrik ETA-le. Ta lisas, et Marlekor tasus eile 400 000 krooni ja ülejäänud summa laekub järgnevate päevade jooksul.

Marlekori tööd osaline elektrikatkestus ei häirinud, kommenteeris ettevõtte suurosanik ja president Peter Sedin eile. Väljalülitatud kaabel valiti välja koos Marlekori energeetikuga, et mitte häirida tootmist, kinnitas RE Eesti Energia ökonoomikadirektor Enn Kallikorm.

Äripäeva andmetel oli elektrikatkestuse tagajärjel vooluta ka üks tootmisüksus. Seal oli tootmine juba varem lõpetatud, kinnitas Peter Sedin.

Elektrienergia andmise vähendamise taga pole midagi muud peale ettevõtte võla, mida Energiamüük tahab kätte saada, teatas Enn Kallikorm. ÄP

Hetkel kuum