• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eurobörsid langesid

  Dow Jones jätkas ka eile langemist, alustades 5930 punktilt. Esialgu piirdus langus ca 20 punktiga. Dollari kurss muutus eile piirides 12,20--12,27 krooni, õhtuks oli kurss 12,22 krooni.
  Helsingi börs, mis üleeile Dow Jonesi kukkumist veel ei näinud, korrigeeris oma aktsiate hindu allapoole eile. HEX-indeks langes eilse päeva jooksul 1,68%, 2163 punktini. Stockholmi börs nägi Dow langust juba üleeile ja seetõttu oli seal eile rahulikum: üldindeks oli kella viieks alanenud 0,29%, 2119 punktini. Hansapanga aktsia odavnes ühe marga võrra, 39 margani, mis vastas 104,33 kroonile. Tehingute maht oli 2400 aktsiat. Ühispanga aktsia sulgemishind ei muutunud, 8,75 marka ehk 23,41 krooni, tehingute maht oli 1000 aktsiat. Aktsiate hinnad on kooskõlas Tallinna börsiga. Soome marga ja Rootsi krooni kursis eile muutusi polnud: FIM 2,675; SEK 1,852 krooni.
  Dollar maksis eilsel oksjonil 5421 rubla, tänane ametlik kurss on 5426 RUR/USD. Kulla p.m fiksing oli 381,75 USD/oz.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.