• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sakala erastamine vaidlustati kohtus

  ASi Oma Maa kinnitusel ei vastanud ajalehtede Postimees ja Päevaleht võitnud ühispakkumus erastamiskonkursi tingimustele.
  ASi Oma Maa juhatuse liikme Avo Susi sõnul on Viljandi linnavalitsus 1994. aastal maakonnalehte Sakala erastades käitunud ebapädevalt.
  ASi Oma Maa käsutuses olevatele dokumentidele tuginedes kinnitas Susi, et AS Sakala kanti ettevõtteregistrisse 23 päeva hiljem, kui sõlmiti ostumüügitehing ASi Sakala ja linnavalitsuse vahel. See muudab lepingu fiktiivseks, lisas Susi.
  Kuigi konkursile esitatud äriplaanid pidid Susi sõnutsi olema anonüümsed, olid ASi Sakala äriplaanile alla kirjutanud ASide Postimees ja Päevaleht juhatuse esimehed Mart Kadastik ja Margus Mets. Sellega kahjustati aga komisjoni objektiivust, märkis Susi.
  ASi Sakala juhatuse esimees Peep Kala pidas hagi naeruväärseks, kuna lepingu tühistmist saavad taotleda vaid lepingupartnerid. «Juriidiliselt on see nonsenss,» märkis ta.
  Kala ütles, et AS Sakala rõhutaski oma äriplaanis omanike pikaajalist kogemust ajakirjandusturul ning ei jäänud seetõttu ka anonüümseks. «Tundub, et meie taktika on kandnud vilja,» lausus ta.
  ASi Sakala ettevõtte registrisse kandmise hilinemist põhjendas Kala sellega, et konkursil osalenud ASid Postimees ja Päevaleht vajasid ühist juriidlist isikut, mis moodustati vahetult enne ajalehe Sakala ostmist.
  1994. aastal müüs Viljandi linnavalitsus maakonnaajalehe Sakala avalikul eelläbirääkimistega enampakkumisel 810 000 krooni eest ASile Sakala, mille moodustasid võrdsete osaluste alusel AS Postimees ja AS Päevaleht.
  Lisaks osales konkursil veel seitse firmat, nende seas ka miljon krooni pakkunud AS Oma Maa, mille omanikud on Eesti põllumeeste selts ning mitu väliseestlast, nagu Lembit Soots, Jüri Estam, Voldemar Kiviaed ja Jaan Vares.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.