• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eestlane kulutab enim teenustele

  Keskmise tarbija tulust läks Emori andmetel eelmises kvartalis 35 protsenti toidule, 14 protsenti eluasemele ja 7 protsenti maksudeks või erinevateks finantsoperatsioonideks. Keskmine tarbija kulutab igakuisest tulust neli protsenti alkoholi ja tubakatoodete ostmiseks. Suvekuudel olid väiksemad elanikkonna väljaminekud eluasemele.
  Üks pereliige kulutas kolmandas kvartalis keskmiselt 1419 krooni, samas võis tallinlane kulutada keskmiselt 1865 krooni, Ida-Eesti elanik ainult 1133 krooni kuus.
  Eesti pere sissetulek ühe pereliikme kohta oli juulist kuni augustini keskmiselt sada krooni suurem kui tehtud kulutused.
  Üks pereliige sai tulu keskmiselt 1512 krooni kuus. Tulu ühe pereliikme kohta oli suurim Tallinnas, 1961 krooni, ja väikseim Lõuna-Eestis, 1248 krooni.
  Keskmiselt saab Eesti elanik üle poole tulust (62,8 protsenti) töötasuna, kolman-diku abirahana (20,9 protsenti). Ligi kümme protsenti tulust laekub ettevõtlusest ja paar protsenti finantstehingutest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tarneahela probleemide tõttu jääb tänavu tootmata ligi 8 miljonit autot
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Globaalsed autotootjad võivad tänavu kaotada tarneahelatega seotud probleemide tõttu 210 miljardit dollarit käibest, mida on kaks korda rohkem kui aasta alguses prognoositi, teatas konsultatsioonifirma Alixpartners.
Enefit Green võib täna avaldada uudise börsile mineku kohta
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Eesti Energia kontserni kuuluv taastuvaenergiaettevõte Enefit Green korraldab täna kell 11 pressikonverentsi, kus tahab jagada ettevõtte hetkeseisu ja arenguplaane.
Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.
Tippjuht Ruth Oltjer kirjeldas Äriplaan 2022 konverentsil tagasivaatavalt, kuidas tema ettevõttele oli koroonakriisis prioriteediks Eesti riik. Ta ütles, et kriisi ajal oli tal riigiametitega suurepärane koostöökogemus, kuid mõned otsustamatud ametnikud on siiski tõrvatilgaks meepotis.